08 AugRuvardag 2, FET blastocyst, socker och molvärk (svag mensvärk)

Sämsta dagen att bryta mot min sockerfria plan. Idag ska Jansson förhoppningvis fästa i min livmoder. Idag var det också födelsedagskalas för min svärfar. Jag har grubblat över hur jag skulle komma runt bakverken, men inte kommit fram till någon bra lösning. Att säga att jag bantar skulle låta märkligt eftersom jag inte har någon anledning. Att smyga runt det och låtsas att man äter/ätit går inte. Min svärmor är världens raraste lilla tant, men när det gäller kakor och tårtor så har hon förlorat tron på den fria viljan. När man lyckats pressa ner en av varje sort av alla småkakor och en rejäl bit av tårtan, och sitter där lagom däst och illamående, så kan hon avbryta ett samtal och högt utropa ”Men du har ju inte smakat av vetebrödet än, och så missade du de där drömmarna, ta nu och prova en bit av varje!!”. Hon accepterar inte ett nej tack. Det sista alternativet -att berätta hur det ligger till- är inte aktuellt.  Planen fick helt enkelt bli att äta så lite som möjligt och jag kom faktiskt undan med en mjuk kaka, två småkakor och en liten bit tårta. Det är jag mäkta stolt över. Jag är kanske inte lika stolt över att jag använde sonen som mullvad. Lille E klagade dock inte över att få frossa farmors småkakor. Ingen skada skedd.

Idag har jag haft lite lätt mensvärk. Precis som dagen innan, eller timmarna före, mensen kommer. En varm känsla som nästan fått mig att springa på toa för att kolla. Men jag väntar med toafixeringen. Om en vecka är jag utan tvekan där ändå. Kanske beror det på progesteronet jag tar. Jag kände mig inte trygg att var utan lite stöttande medicin, så Crinone blir det varje morgon.

IVF-diet, istället för godis

IVF-diet, istället för godis

Idag kan jag inte klaga på sockersug, men i vanliga fall är det en ständig kamp. Bästa sättet att hålla sötsugen borta är iskall Cola Zero (dock inte för mycket med tanke på koffeinet) . Dessutom passar kvarg perfekt för ändamålet! De små förpackningarna i bild innehåller inget socker, men väldigt mycket protein. De finns i flera smaker. Den stora förpackningen (vanilj) innehåller socker men också mycket protein, så den kan användas till lyx. Tex som sås till fruktsalladen som man äter istället för lördagsgodiset. Man kan också göra glass av den, det finns recept på nätet!

Till frukost gör jag smoothie, en vana som jag blivit fast i sedan den förra IVFen. För att öka proteinet och minska sockret byter jag ut vaniljyoghurten jag använder vanligtvis mot naturell yoghurt och smaksatt sockerfri kvarg.

IVF-diet, nyttig frukost/mellanmål

IVF-diet, nyttig frukost/mellanmål

En banan (mycket mogen, ju sötare desto bättra), 2 dl naturell yoghurt, 1/2 förpackning (a 150g) smaksatt kvarg, 0,5-1 dl frusna bär eller mango. Mixa! Jag brukar ta hallonkvarg och frusna blåbär och hallon.

2 Responses to “Ruvardag 2, FET blastocyst, socker och molvärk (svag mensvärk)”

  1. nabbarochklor skriver:

    Tricket är att leta i de hyllorna där det finns små yoghurtar risifrutti och annat! Jag tror att poängen med dessa små förpackningarna smaksatt kvarg är tänkt att vara som mellanmål. Jag har köpt mina på Ica och Willys,, men har även sett dem på Hemköp. Ibland är de slut i någon smak, de är ganska populära. På Willys kostar de ca 7 kr styck, på Ica 10 kr. Jag har fått tips från kompisar som tränar mycket att man kan göra efterrättsmousse med hjälp av äggvita, kvarg och bär. Jag ska försöka testa det och lägga ut recept här om det blir lyckat. Själv är jag vegetarian, vilket gör det svårare att öka proteinintaget markant. Hoppas att du hittar kvargen!!!

  2. E skriver:

    Kollade själv efter kvarg när vi storhandlade idag, men allt innehöll socker :( I vilken affär har du hittat dina?

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu