13 AugRuvardag 7, FET blastocyst, Håll min hand, snälla!!

Håll min hand, jag är rädd.

Håll min hand, jag är rädd.

Inte alls en lika cool dag idag som igår. Jäklar vad jag har varit nervös. Det började vid midnatt. Lille E vaknade till av mardrömmar ett par gånger och när han väl somnat så var det som att IVF-verkligheten bara smällde till. Jag blev så nervös att jag fick hjärtklappning och kallsvettades. Somnade först flera timmar senare efter att ha googlat allt som rör ruvning av blastocyst. Maken gav mig sovmorgon och sysselsatte E utomhus hela morgonen, så jag sov till halv tio för första gången på väldigt länge. När jag vaknade hade jag stridsflygarpuls igen och var läskigt medveten om att jag var tvungen att gå på toa och kolla trosorna, OCH ta Crinonen. Men det gick bra. Ingen blödning, vitt vitt vitt!

Blev jag lugnare då? Ehh, nä. Fy fasen, det har varit en jobbig dag. När Lille E sov middag så städade jag skåp. Det måste vara den bästa sysselsättningen när man har ångest? Snyggt blev det i alla fall. Sen gav jag mig själv en fransk manikyr för första gången på flera år. När E vaknat bestämde vi oss för att åka till skogen med hundarna. Hela inpackningen i bilen ledde till att Lille E råkade slå av en flisa på min framtand. Jag som HATAR tandläkarbesök och som nyligen njöt av att det var ett helt år till nästa gång. Jag fick lite panik… eller mycket. Tandläkare är ju inte gratis heller. Så under eftermiddagen och kvällen ersattes IVF-ångesten av total tandläkarskräck. Inget ont som inte har något gott med sig:-)

Nu är det kväll och jag känner mig lugnare. Ruvardag 7 är över, vilket ju är ruvardag 10 i vanliga fall… Imorgon börjar cirkusen om. Och imorgon lär jag om möjligt vara ännu mer nervös. Dagen före beräknad mens. Dag 27 i cykeln. Hur orkar man det här? Himmel eller helvete blir det. Inga tecken idag. Ingen molvärk ens. Suck.

Jag såg att jag länkat fel till min IVF-vän i ett tidigare inlägg, nu funkar länken.

2 Responses to “Ruvardag 7, FET blastocyst, Håll min hand, snälla!!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Tack min vän! Dina varma ord betyder mycket! Tack för att du hejar på min lille Jansson. Vi behöver allt stöd vi kan få. Livet känns vingligt just nu….

  2. Cecilia summerar skriver:

    Åh! Denna oro… Håll dig kvar lill-Jansson! <3

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu