26 OctFör tidig ägglossning för FET? Orolig…

Den här veckan har bara varit för mycket. Dels att vara tillbaka på jobbet med allt vad det innebär, och dels att vår renovering helt börjat gå åt skogen. Plötsligt börjar entreprenören uppföra sig skum och kräva mer pengar för att utföra sådant som avtalet redan omfattar. Dessutom har en del av det han gjort blivit helt fel och vår besiktningsman godkänner inte allt. Jag har suttit uppe sent varje kväll och istället för att blogga har jag fått ägna mig åt ritprogram, google och mejlande till byggnadsingenjörer  och vår besiktningsman. Det är bara för mycket nu. Olyckor kommer aldrig ensamma, säger man. Men brukar de inte vara tre? Jag är uppe i alldeles för många de senaste månaderna.

Kanske har jag också undvikit att blogga som en del av en aktiv förträngning om att det är på riktigt nu… Men igår blev det väldigt verkligt när jag plötsligt kände att det var ägglossning på gång. På dag 8!! What??? Vad är mina tecken på ägglossning? Jo, utöver de vanliga och mindre intressanta (men ack så omdiskuterade i skaffa-barn-forum) ägglossningsflytningarna så känner jag alltid en skum molande ömhet/värk i buken. En värk som alltid påminner mig om när jag hade en cysta på äggstocken. Ömheten känns mest när jag sitter ner, då strålar det från rumpan upp i magen. Dessutom blir livet lite roligare och lite rosaskimrande, vilket för mig just nu är en ovan känsla. Jag kan komma på mig själv med att beundra min make, mer än vanligt, och verkligen studera honom som om jag inte sett honom på länge. Maken brukar dessutom vara mer exakt än en ägglossningssticka i sitt beteende och komplimangerna brukar fullkomligt hagla över mig, även om jag lullar runt i mjukisbyxor och är allmänt ovårdad. När alla dessa tecken uppstått inom loppet av ett par timmar tyckte jag att det kanske var värt att ta ett test. Till min fasa upptäckte jag då att ägglossningtesterna var slut. Kvar i paketet fanns bara dessa helvetestester, graviditetstesterna. Jag HATAR dem . De ligger högt på min hat-tioitopp-lista, någonstans i höjd med kräksjuka. Så vad gör man då mitt ute på landet när ägglossningstesterna är slut en lördagseftermiddag? Jag körde till närmaste ICA och blev inte förvånad över att de bara hade helvetestester. Jag övervägde att köra till närmaste stad, men kom då på att jag kunde fråga en granne som jag vet också är i IVF-svängen. Tur i oturen. Hon hade hemma! Jag har nog aldrig lånat en så märklig sak av en granne.

Vid 22-tiden igår kväll tog jag testet i övertygelse om att det bara skulle visa ett svagt streck med löfte om ägglossning om ett par dagar. Men icke. Solklart positivt! Vad innebär det?? Troligtvis har jag alltså ägglossning i morgon, på dag 10. I morgon ska jag visserligen till kliniken så kanske hinner de se äggblåsan, men kanske inte. Kommer de att stoppa hela FET-försöket nu? För min del är det inte alls så att detta är ett tecken på att kroppen är oregelbunden, jag brukade ha tidiga ägglossningar innan jag blev gravid med lille E. Efter graviditeten har jag aldrig testat, eller ens räknat dagarna vid tidpunkt för ägglossning. Vid IVF-försök har det ju inte heller spelat någon roll hur man fungerar i vanlig cykel. Att jag inte tänkte på detta när jag bokade tid med kliniken!!! Om någon av er snälla läsare vet något om detta så skriv GÄRNA och kommentera. Jag känner mig väldigt orolig och nervös inför morgondagen. Även om jag är rädd för att försöka igen så är jag mer rädd för att inte få lov att försöka. Ni vet nog vad jag menar.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu