28 OctPå fredag blir det återföring!!

Väldigt tidig ägglossning var tydligen inget hinder för FET och återföring av en blastocyst trots allt!

Progesteronvärdet visade att jag haft ägglossning nyligen, värdet var 15 (vilket inte säger mig särskilt mycket, men enligt sköterskan visade tydligt att jag haft rätt). Det var en otrolig lättnad att få besked. Återigen hade jag känslan av att jag hållit andan i flera dagar och att jag tog mina första djupa andetag efter jag lagt på luren. Det var som om att jag blev tvungen att syrekompensera. Jag hade alltså ägglossning på dag 9 och återföring blir därför på dag 14 i cykeln. Tokigt tidigt! Men det innebär att testdagen inte kommer att bli på sonens födelsedag och helgen då den ska firas och det är jag väldigt glad över!!

Det känns overkligt att startskottet gått av på riktigt. Samtidigt känner jag att jag verkligen ska passa på att andas och tänka på annat så gott det går fram tills fredag. Jag ska dricka ett glas vin en kväll, äta lite brieost och choklad, och njuta av att inte behöva analysera hur min livmoder känns. Två dagars IVF-vila, inte väntan, sen drar det igång igen.

Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag ska göra med maten denna gång. Det är svårt att ignorera att jag blivit gravid båda gångerna jag kört min IVF-diet med minimalt socker och bröd. Samtidigt är jag fortfarande så trött och skör, så jag behöver min snuttefilt Chokladet när jag är orolig eller ledsen. Jag erkänner verkligen öppet att socker är min lilla drog. Jag äter inte så mycket, några rader marabou per dag, och ett par glas Cola Zero, men tillräckligt för att det ska påverka blodsockret. Kanske gör jag så denna gång att jag gör mitt bästa och tänker på vad jag äter, men jag orkar kanske inte att sätta upp regler och ladda upp kylen med kvarg som sist. Att byta ut frukostmackan mot smoothie och mjölkcokladet mot mörk choklad får kanske räcka?

2 Responses to “På fredag blir det återföring!!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Jag ska se om jag kan lägga ut en länk till artikeln. Jag har försökt innan utan att lyckas. Men om du är nyfiken nu så googla ”IVF outcome low carb”, så ska du hitta en vetenskaplig, nypublicerad artikel som visar strålande resultat om man ökar proteinintaget och minskar kolhydraterna. Det handlar om att varierande blodsockernivåer ger en dålig miljö i livmodern till embryot. Nej, Jag har aldrig gjort stimulerat FET. Nu har denna omgången skitit sig helt, pga plötslig spottings mitt i cykeln, så jag frågade om jag skulle göra stimulerat nästa gång, men det tyckte inte läkaren.

  2. kai skriver:

    Jippie!

    Jag har tänkt på det här du skriver om kosten. Finns det någon vetenskaplig undersökning av hur kosten påverkar en IVF? Jag är vegetarian, och äter hälsosamt från början. Men jag äter ju gluten dagligen. Socker i form av godis äter jag sällan, i form av bullar, glass och hembakta kakor desto mer. Hmm, det tåls att tänkas på. Vi ska göra ett stimulerat FET om ca en vecka. (Har du gjort stimulerat någon gång förresten?).

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu