24 NovÄGGLOSSNING! HURRA!!

Ägglossning!

Ägglossning!

Igår morse blev det utslag! Jag hade tjuvtestat på natten och fått testet på bilden, på morgonen var det ännu starkare. En otrolig lättnad. Jag ringde idag och meddelade kliniken. Läkaren var upptagen och hann inte ringa tillbaka till mig, så än har vi ingen tid för återföring. Men jag antar att det bli på lördag, det brukar bli 6 dagar efter positivt test. Hoppas innerligt att de jobbar på lördag nu och att det inte är dåligt tecken att hon inte ringde upp mig idag!

I förra cykeln började jag blöda på andra dagen efter positivt test, vilken är imorgon. Så nu hoppas jag bara att det inte upprepas. Jag hoppas att det var ett stort undantag.

På bilden syns chokladbruna ägg från våra koppar maran-höns och gröna från isbar-höns. Den runda fina äggulan är från våra egna höns och de andra från köpe-ägg. Vi blev tvungna att köpa ett paket ägg nu när hönsen ruggar, därav bilden. På vintern tappar hönsen en stor del av sina fjädrar och byter ut fjäderdräkten, detta kallas att rugga. Då slutar de att värpa eftersom det är otroligt energikrävande att skapa nya fjädrar. En hönas första år ruggar hon inte, så därför försöker hobbyhönsägare ofta att ha några unghöns varje säsong för att få lite ägg även på vintern. Just nu får vi cirka två ägg om dagen på 20 hönor. I industrin styrs hönorna av ljusprogram och tillåts därmed inte rugga. Eftersom hönorna inte får vila från värpandet så slits de också ut tidigare och slaktas efter ca två år. En hobbyhöna kan utan problem bli äldre än fem år, även om värpandet blir sämre med åren.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu