28 NovDan före doppardan med tomte och bajskorv

Igår fick jag feber och muskelvärk och drabbades genast av panikrädsla att en influensa skulle sätta käppar i julen på FET nummer två, en andra gång. Men imorse vaknade jag efter en lång natts sömn och kände mig nästintill frisk igen. Jag tror att spänning och nervositet gjorde mig tillfälligt sjuk. Igår var det utvecklingsdag på jobbet med föreläsningar och mässa. Det blev en lyckad dag/kväll med bara tre gravidmagar. Jag skulle haft en sådan mage nu.

Min söta mamma bor hos oss några dagar för att kunna hjälpa till som barnvakt, dels igår, då vi båda jobbade kväll och dels imorgon när vi åker iväg för återföringen. Tidigare har vi haft Lille E med oss varje gång. Vi har velat hålla allt privat. Äggplocken har jag klarat ensam och återföringarna har Lille E kunnat vara med på. Men det ska bli skönt att ha barnvakt imorgon och kunna fokusera helt på oss och embryot. Jag bryr mig inte om hur många som vet, det är oväsentligt. Idag har jag funderat en hel del över hur upptiningen kommer att gå imorgon. Kommer vi få behålla en blastocyst i frysen eller kommer en gå åt? Det är en klassisk IVF/FET-situation. Även de mest positiva dagarna kan ge negativa delbesked. Man vilar aldrig tryggt. Det finns alltid risk för besvikelser. Men jag är glad att vi är här nu och att jag klarat mig undan både hög feber och blödningar. Nu är det dags.

Kaffebönor och bajskorvar passar fint till en bakelse.

Kaffebönor och bajskorvar passar fint till en bakelse.

Jag, mamma och lille E åkte till kondiset i byn efter dagis. E valde en napoleonbakelse och gick sedan fram till flickan bakom kassan och sa ”Ha en liten bajskorv!”. Minns ni när vi var på kondiset sist och E blev så lycklig över bajskorvarna på faten, det vill säga kaffebönorna? Det var då jag skrattade ordentligt för första gången efter MA:et. Det kändes så skönt att vara tillbaka till kondiset och må bra, att skrattet inte satt så långt inne, utan låg så mjukt utan på.

Tidig nisse

En längtan efter jul börjar smyga sig på. För att överaska maken och mamma klädde jag på Lille E sin tomtedräkt (som jag köpte på barnlopis i höstas) och bad honom gå ut och säga God Jul. E antog hela utmaningen, men missuppfattade definitivt budskapet och gick istället iväg och bad om godis. Men en söt tomte  var han i alla fall. Jag tror jag ska gå upp på vinden nu och ta ner adventsljusstakarna!

6 Responses to “Dan före doppardan med tomte och bajskorv”

  1. nabbarochklor skriver:

    Du skickade din kommentar samtidigt som vi gick in på kliniken :-) Lite lustigt! Ja, jag tyckte också att det var klurigt i början, men nu känns det lätt. Försök sitta på toaletten när du gör det, eller på huk, och så låt bli att trycka på ”pumpen” på pipetten förrän den är helt inne. När du tagit ut den kan du hålla den mot ljuset och kolla om allt är ute om du känner dig osäker. Men jag är säker på att du gör helt rätt och att det hamnar rätt! Det bara känns lite läskigt!!

  2. nabbarochklor skriver:

    Tack Anna!! Det har g[tt toppen idag. Jag beh;ver dock dina tummar eett tag till!! Kram!

  3. Anna skriver:

    Underbar unge du har :D Hoppas allt har gått bra idag och jag håller tummarna och tårna att det är ni som får barn om 40 veckor!!!

  4. E skriver:

    Vad bra att du är nöjd med dem :) . Jag tar också en om dagen. Ganska skönt att slippa behöva krångla på jobbet som jag var tvungen att göra med lutinus. Det jag upplever som lite klurigt är att veta om det verkligen kommit på rätt ställe. Snart ät det din tur att göra mig ruvarsällskap. Håller tummarna för er :)

  5. nabbarochklor skriver:

    Ska du ta en eller två om dagen? jag ska ta en. Min erfarenhet är att de är bäst. Jag får inga biverkningar och ingen sveda av dem. Lutinus gillade jag inte alls, sved som tusan. Crinone kan skifta färg och kan komma ut i varierade nyanser, vilket ju kan oroa en! Aprikos till grått och beige. Dessutom kommer det gärna ut i klumpar, lite trådigt. Så var beredd på det:-)

  6. E skriver:

    Vilken gullig tomtenisse ni har :) . Sonens trotshumör innebär just nu att han vägrar klä ut sig. Jag får hitta en bra muta :) . Vad härligt att du fick skratta loss ordentligt åt hans bajskorvskommentar. Jag skrattar här också. Barn är så härliga! Jag håller mina tummar för er morgon dag. Själv är jag skengravid och glad så här första ruvardagen. Denna gång kör jag crinone och inte lutinus. Har för mig att du kört crinone tidigare? Är det nåt speciellt jag borde tänka på vid användandet av dem? Har inte mer än det som står i fass att gå på.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu