02 FebAktivitet i livmodern och ruvargrubblerier

Jag kommer nog räkna ruvardagarna här på bloggen ändå, annars blir det ju bökigt för er att koll. Så ruvardag 2 idag alltså, med 2 blastocyster, stimulerat försök:-) Idag känner jag av min livmoder. Inte så att det värker, men det pirrar, sticker och molar lite. Jag vet att det är tidigt, men jag har känt samma sak efter de andra blastocyståterföringarna.

Hur känner vi nu? Hur tänker vi? Ja… Framförallt tror jag att vi känner mindre än vanligt efter en återföring. Men utan tvekan stiger hoppet för varje timme. På ett sätt känner vi oss trygga. Det borde fungera denna gången?! Kliniken säger att de har över 50% graviditetsfrekvens med både frysta och färska blastocyster. Jag är akademiker. Jag gillar att räkna på saker och ting statistiskt. Mina beräkningar säger att vi har 75-84% chans att bli gravida nu, beroende av om man räknar på 50 eller 60% chans per embryo. Tvillingchansen är då 25-36%. Visst borde vi…? Men samtidigt slår tanken mig att vi redan har misslyckats med tre sådana högoddsembryo, varför skulle det bli annorlunda nu?

Dr Pias ord ringer i mina öron ”Det har bara handlat om otur för er del!” och jag vill så gärna tro dem. För OM det är så väl, OM det bara har handlat om otur hittills då har vi verkligen stora chanser att bli gravida nu. Om hon har fel, och våra missfall beror på något annat, då betyder all statistik från kliniken ingenting alls. Då gäller inte siffrorna oss.

Samma ovisshet som vanligt.

2 Responses to “Aktivitet i livmodern och ruvargrubblerier”

  1. nabbarochklor skriver:

    Grattis :-) Nej, jag vågar nog inte tjuvtesta. Eftersom jag haft två missfall i vecka 5 så innebär ett plus för mig ändå bara en väldigt stress och oro. Om jag testar på testdagen och det är positivt så har jag sluppit hela vecka fem! Jag försöker tänka så. Dessutom kommer jag ändå veta att jag är gravid om symtomen håller i sig. Efter att ha plussat fyra gånger behöver jag knappt tester längre. Hör gärna av dig och berätta hur det går för dig! Jag håller tummarna att det blir starkare och starkare!

  2. Sofia skriver:

    Kommer du våga tjuvtesta eller vill vänta och se? Jag är en av de mest otåliga människor som finns :) så jag testar alltid tidigt. Den här gången blev det svagt plus 5 dagar efter återföring av blastocyst. Naturligtvis är ju risken att det svaga plusset försvinner igen när det är så tidigt men jag vill liksom veta ändå
    Håller tummarna hårt för er!!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu