17 FebDen största smulan på jorden.

Av de nio äggen blev sex befruktade och delade sig! Härliga nyheter för oss. För första gången kunde vi hålla oss ganska lugna inför återförseln. Ja, alltså vi var ju nervösa och vi hade tvångstankar om att telefonen skulle ringa på morgonen och att planerna skulle ställas in. Men någonstans, längst inne i hjärtat tror jag att både jag och C kände oss trygga med våra sex embryo och att något av dem skulle ha överlevt.

Klockan 11 den 12 februari fick vi tillbaka vårt lilla vackra embryo. Jag bad att få ta en bild för att kunna visa C, som satt ute i uppvakningsrummet och underhöll lille E, och det var inga problem. Självklart, sa Pia. Skönt med en läkare som verkligen förstår!

Att få tillbaka sitt embryo är det finaste och härligaste med hela IVF-resan. Det känns inte, ingenting ändras i rummet, men allt förändras. Det finns plötsligt något annat, något viktigare än resten av en själv. Och för en stund, medan man ser det ljusa lilla molnet i livmodern på skärmen så vet man att man är gravid. Man är garanterad att det lever, i alla fall just då!

Och sen fick C och lille E sig varsin puss.  Vi klädde på oss och fick informationen vi redan kan om testdag och så. Lille E fick på sig sin vintermössa med öronlappar och syster Eva klappade om honom, ” Vilken fin smula du har!”, sa hon på sin stockholmska. Lille E log nöjt och oförstående tillbaka. Och jag tänkte att jag har också en fin smula, som jag äntligen ska få ta med mig hem.

image

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu