04 MarMed näbbar… och Ägg!

Vid sidan av ”hela skiten” finns ju alltid djuren. Jag hinner liksom aldrig riktigt skriva  om dem. När jag skapade bloggen och valde namnet trodde jag att jag skulle hinna lägga in lite om djuren också, det vanliga livet. Men jag var inte helt införstådd i vilken kamp jag gick in i.

I hönshuset har våren börjat komma och hönsen värper redan bra.  En höna har redan bestämt sig för att ruva, men det tycker inte vi att hon ska. Vi har redan fler höns än vi egentligen behöver!

ägg!

ägg!

När hönorna börjar värpa för första gången så är äggen välidgt små. Nederst ser man en ung hönas (cream legbar) mintgröna ägg och en tre år gammal hönas (koppar maran) mörk bruna. Vi får många färger på äggen. Vi har dels många raser och dels lite egna korsningshöns som kläckts hos oss. Våra ägg är väldigt populära. Vi ger familjen ägg så ofta vi kan och säljer då och då så att hönsen kan dra in lite pengar och finansiera en liten del av sitt foder.

I hönshuset!

I hönshuset!

Idag fick hönsen en hel bytta med matrester. Nere till vänster syns hur hönan Lilly äter en vegetarisk hamburgare, medan Annika och Lill-Hjärtat äter pommes. Till höger äter Lill-Hjärtats kopia (men hon är en helt annan ras, ett äpple. Tuppen Filip har koll och kallar uppfodrande på sina fruar så att ingen ska missa att det bjuds på godsaker. Oftast äter han inget av det goda själv, han är en gentleman som går runt och serverar sina älsklingar. han hämtar ett pommes till Annika, en ärta till Lovisa, en bit bröd till Helen osv, tills maten är slut. En otroligt fin och snäll tupp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu