14 AprI väntan på besked från Falun

Det eviga själsliga väntrummet. Vi sitter där igen, eller ja, vi sitter där fortfarande. Nu har jag suttit här sedan juni 2010, men med permis under Lille Es graviditet 2012. Så fort han var född befann jag mig här igen eftersom jag visste att fler IVF:er hängde över oss om vi någonsin skulle få bli en hel familj.

Jag ringde Dr O igår, sen ringde jag Falun och Nordic IVF i Malmö. Falun meddelade att vi är välkomna men det är osäkert om de har tid för oss nu direkt, min mens är beräknad till nästa vecka. Sköterskan ville att vi genast skulle skicka våra journaler från Nordic tillsammans med ett personligt brev om oss. Sedan ska en läkare läsa och bedöma innan vi kan få besked.

Jag förklarade för Nordic IVF att jag ville avboka den inplanerade behandlingen eftersom vi omöjligen har råd att betala när de höjt priset med 20%. Sköterskan Eva, som jag haft så otroligt många samtal med, beklagade detta med en viss kyla. Jag sa att jag tycker att det vore mer rättvist att ett par fick betala den taxa som rådde när de skrevs in på kliniken eftersom plötsliga höjningar är svåra att ha råd med. Eva svarade att så kan man tycka men det är inte möjligt. Då begärde jag ut våra journaler och förklarade att vi kommer att söka oss till Falun istället då exakt samma behandling kostar 8000 kronor mindre hos dem. Jag bad henne mejla journalerna så fort som möjligt. Men här blev det klurigt. Tydligen behövde hon en blankett ifylld av oss båda och sedan en läkares godkännande att lämna ut journalerna, det skulle ta några dagar. Eh…. NEJ, det gick jag inte med på. Det är MINA journaler, jag har betalt drygt 100 000 kronor för dem (men det sa jag inte, det var nog dock tydligt att jag tänkte så). Till sist var den omejlbara blanketten mejlad till mig, och maken och jag lyckades skriva under den från olika orter. Därefter körde maken till kliniken och lämnade blanketten och väntade sedan envist där tills han hade journalerna i sin hand. Under tiden skrev jag ett personligt brev. Allt är nu skickat till Falun och vi väntar med andan i halsen.

Dr O kom genast till telefonen när jag talade med hans sköterska och meddelade vänligt att han givetvis, och utan problem, kan hjälpa till med VUL (vaginala ultraljud) inför IVF. Inga problem alls. Han är en hjälte <3 Hur tackar jag en människa som hjälpt mig att få det finaste i livet, min son, och som nu stadigt håller våra händer och ger oss den balans vi behöver när vi går på lina över helvetets mörker för att nå fram till vårt andra barn? När E var född skickade jag en blombukett till honom med alla tack i världen, som kan rymmas på ett litet kort. Men blommor är ju torftiga i sammanhanget… Hade jag varit rik hade jag gett honom vad han än önskade sig!

Jag vill verkligen göra ett försök nästa cykel, just av den anledning att OM jag blir gravid så vill jag inte att de värsta veckorna av oro ska hamna i juli då alla läkare är lediga. Jag vill inte vara hänvisad till KK-akuten. Om jag nu ska tro på detta med TLC-effekt så måste jag ju se till att jag har stöd fram till vecka 12. OM det nu blir en graviditet.

Lovar att meddela er så snart Falun hörts av. Om det blir negativt besked från dem funderar jag på Linnékliniken i Uppsala. Har någon erfarenhet av dem?

3 Responses to “I väntan på besked från Falun”

  1. nabbarochklor skriver:

    Tack Tess och M för info om Linnékliniken!! Nu blir det Falun för oss ändå! Kramar

  2. M skriver:

    Vi har mkt pos erfarenhet av linnekliniken! Är gravid med vårt tredje barn, samtliga efter ivf där;) jag har dock en helt annan historia än dig. Men deras bemötande är bra, de är proffsiga, sköterskorna gulliga och tycker alltid att det känts positivt att komma dit. Jag har också uppskattat deras raka kommunikation när det varit svårigheter. Och så tycks de forska på nya teorier med beh. Men om ni bor i Skåne är det ju långt att åka och boende och mer ledigt etc så kanske blir det ändå dyrare i slutänden?

  3. Tess skriver:

    Hej

    Jag går på Linne-kliniken i Uppsala. De verkar bra. Har ju inte fått barn därifrån ännu. Men de har dock ett annorlunda upplägg än Falun. Där betalar du hela summan till dem så fakturerar sammarbetsdoktorn dem sin summa sen.

    Gällande sammarbetsdoktor till Falun, har du kollat om du får använda din egna läkare här hemma? Vi funderade på Falun innan vi valde Linne. Då fick vi informationen om att sammarbetsdoktorn tog mellan 6-8.000sek, utöver det vi betalar till Falun. Det ligger utanför landstingshögkostnadsskyddet, då det är en del av IVF-behandlingen.

    Hoppas det löser sig och du hittar en klinik som dels håller sig inom er budget och samtidigt känns trygg och bra.

    Kram på dig!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu