15 AprFALUN nu kommer vi!!!

Äntligen hoppas jag igen! Jag vågar tänka på en framtid med glädje och verkligen lita på att detta kommer att lyckas.

Vi har fått besked från Falun att vi är välkomna till dem nu på direkten i nästa cykel genom distansavtal med Dr O. Det han ska göra är ett VUL på dag 10 och ge mig remiss till vårdcentralen för blodprov dag 6 för mätning av östradiol. Blodprovet ska jag skicka med express till Falun. Tydligen är det viktigt för att bedöma om medicinerna ges i lagom dos. Det har inte Nordic gjort alls! Inte RMC eller Öresundskliniken heller!

Idag fick jag, under ett långt samtal med en fantastisk sköterska som heter Anna, beskedet att jag ska behandlas med prednisolon, Fragmin och Intralipid-dropp och det känns fantastiskt! Allt det som jag bett om på Nordic och hos min husläkare, men som bara refuserats. Jag blir tagen på allvar. Mitt lidande respekteras och de vill på bästa sätt undvika att jag ska utsättas för en förlust till. Anna sa att deras resultat visar att risken för missfall minskar med 30% med Intralipid-droppet.

Bara jag nu blir gravid. Ibland glömmer jag det momentet! Inte så konstigt kanske när jag blivit gravid fyra gånger på rad. Men det är ju verkligen ingen självklarhet! Det kan bli ett minus istället för missfall denna gången.

Jag fick beskedet också att man inte kommer att återföra två embryon, eftersom risken för tvillingar är för stor. Våra odds är för bra. Skönt att höra, samtidigt som jag oroar mig ännu mer för ett minus. Dessutom lade Anna till att de tror att de kan lyckas bättre med sina balstocyster och behandlingen av oss än Nordic. Extremt befriande och glädjande att mötas av den kaxigheten och självförtroendet!!! Hon fyllde mig med hopp!

Jag beräknar mens på måndag och sprutstart på tisdag. Jag har börjat minska på sockret och öka proteinerna och planerar att satsa på min IVF-diet igen, men kanske inte lika hårt denna gång eftersom min karaktär är sämre och själen vekare. Jag behöver trösta mig med något gott då och då, och repa lite mod med en bit choklad. En trygg vän.

Nu ser jag och maken framemot att ta semester om ett par veckor och njuta av en vecka i Dalarna! Vi uppskattar att vi åker iväg Valborgshelgen. Lille E säger ”Jag ska åka på smestör! Jag vill föma mä! Vi ska söra Nissan-bilen (bilmärken är viktiga). Vi ska åka allahopa, mamma, pappa, E, Wegs och Vilding (hundarna).” Och det ska vi!! Men stora hunden Vilding får stanna hemma med min mamma som ska passa huset, katten och hönsen. Tack Mamma <3 E:s bästa kompis, gårdshunden Wegs, hänger med oss upp.

Nu letar vi stuga och drömmer oss bort. Det här var nog det bästa som kunde hänt ändå, det var dags att byta klinik. Jag har varit nöjd med Nordic, men jag är inte en patient som passar dem längre. Jag hade aldrig insett det om det inte vore för att de chockhöjde sina priser just nu. Inget ont som inte har något gott med sig alltså :-) Dels tror jag att verkligen att Falun kommer ge mig en bättre behandling och dels tror jag att det blir nyttigt för oss att göra denna IVFen till något positivt, ett äventyr för oss!  Skönt att slippa Nordics väntrum som blivit så sorgligt.

Nu börjar vi något nytt! Jag tänker att i framtiden kommer vi att prata om vilken tur det var att vi bytte klinik, annars skulle inte just vårt kommande barn blivit till. Vi skojar om att det får heta Falun… åtmintone i mellannamn. Kändisarna gör ju så. Men nej, det kommer inte hända :-p

Men bebisen kommer att hända.

12 Responses to “FALUN nu kommer vi!!!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Hej Magdalena! Så roligt att höra! Men oerhört trist att ni också går igenom denna tuffa resa… Jag tycker att ni gör rätt i att välja Falun. Det är aldrig fel att testa något nytt. Och vi är förstås väldigt nöjda med dem! Jag upplevde inte att man behövde fråga efter behandlingar där. De var rutinerade och skrev ut det som de anser fungerar dvs IL-dropp, prednisolon, Innohep, progesteron. Akupunktur kan de erbjuda om ni gör ET en vardag, fråga efter det! Vi gjorde det en lördag och gick då till en akupunktör på samma gata som heter Mona. Jag gillade henne! Dessutom upplevde jag att nålarna hjälpte, trots att jag inte förväntat mig någon effekt.
    De behandlar också embryot med embryo-glue förresten! En rolig grej är att man får se sitt embryos utveckling på en film innan återföringen. Det gav mig mer tro till embryots styrka. Man såg på något sätt hur starkt det var. Väldigt häftigt.
    Vi bodde på främby udde och stormtrivdes! Vi har tom bestämt oss för att åka tillbaka semestra där snart eftersom vi hade det så mysigt. Så det kan jag också rekommendera. Men ve då om lågsäsongpris på stugorna, då sänker de priset en hel del!
    Berätta gärna hur det går för er!!! Kram

  2. Magdalena skriver:

    Läst din blogg ett tag och det är tack vare den som vi nu också åker till Falun! Efter 5 st misslyckade IVF försök och flera missfall lägger vi nu hoppet till Intralipiderna! Vad ska man mer fråga efter för mediciner förutom droppet och kortison? Några andra tips?
    Gillar din blogg, du skriver riktigt bra :)
    Magdalena

  3. nabbarochklor skriver:

    Tack Sofia, jag hoppas innerligt att du har rätt!! Kram

  4. nabbarochklor skriver:

    Hej Jenny! Tack för ditt svar! Hur många förösk gjorde ni? Många missfall? I vilket land gjorde ni ert lyckade försök?
    Ja, visst är det uselt att man ska behöcva kämpa så för att få testa något som ger oss bättre chanser. Men inget förvånar mig längre i detta. Man har blivit härdad tyvärr.

    Är dr P, Pia Saldeén för din del?

    Tack igen för din reflektion. Kram

  5. nabbarochklor skriver:

    Tack, tack Livets underverk! Jag suger åt mig allt pepp!!! Kram

  6. nabbarochklor skriver:

    Ja, Johanna, Falun tror att de allra flesta upprepade missfall ändå är pga immunförsvaret. De sa att vi i Sverige är väldigt omoderna i vårt sätt att utreda immunförsvaret och att de kommit betydligt längre utomlands. Därför vill de göra vad de kan med en försvenskad typ av immunbehandling!

  7. nabbarochklor skriver:

    Tack A! Ja, det känns bra nu. Förstår din oro, men du ska se att allt är bara fint där inne! Oron kommer nog aldrig att lämna oss som kämpar/kämpat! Kram

  8. A skriver:

    Vilka underbara nyheter!! Det låter verkligen som det bästa som kunde hända er nu, på alla sätt och vis! Har läst förr att Falun är mer för dessa immunbehandlingar. Prednisolon och il drop är ju ännu en bonus, nu kommer det att lyckas!! :) heja heja!

    Här går det framåt men jag är så orolig för missfall!! Vul nästa fredag, hoppas så att allt ser bra ut då och hoppas man kan slappna av lite iaf…

  9. Johanna skriver:

    Så spännande! Hade de i Falun någon tanke om varför du drabbats av så många mf? Tror de att det har med immunförsvaret att göra och kommer de i så fall ta prover för det? Bara nyfiken :-) bara att samla kraft nu inför er babysemester! Heja heja :-)

  10. Livets underverk skriver:

    Underbara nyheter! Både att ni får köra igång utan väntan och att de hjälper er med fler mediciner för att öka förutsättningarna för att kroppen ska vilja behålla graviditeten. Jag hejar allt vad jag kan på er och på Falun, det här kommer att gå vägen!
    Stor kram

  11. Jenny skriver:

    Vad kul att höra att det blir Falun! Men allra mest glädjande är att höra att du nu får diverse tilläggsmediciner. Synd bara att man ska behöva åka land och rike runt för att få denna hjälp utöver det vanliga standard upplägget som klinikerna erbjuder.

    Blir lite ledsen att inte Nordic har kunnat erbjuda dig detta. Dr P hade inga invändningar på mitt medicinintag inför vårt sista försök (som lyckades). Dock gjorde jag det utomlands men med hennes hjälp med VUL etc.

    Nu håller jag alla tummar jag kan för att ni kommer få en mysig vecka i Norrland, hihi, ett stort fett plus och sist men inte minst en graviditet som fortlöper i 9 månader!

    Bara hör av dig om det är några frågor som dyker upp längs vägen.

    Stor kram

  12. Sofia skriver:

    Grattis. Nu känns det ju som man gör allt som går att göra. Håller tummarna att det fungerar på en gång. Sen om ni mot förmodan får minus första gången kommer det garanterat fungera med en frysis direkt efter. Stort lycka till!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu