28 AprSprutdag 5. Gör vi det här igen? På riktigt?

Ikväll tar jag Gonal-F för femte gången. Redan i förrgår kunde jag känna den välbekanta tryckande känslan långt nere i buken. Brännande och kliande. Och jag vet att känslan bara kommer att öka för var dag som går, tills dess att det börjar värka och sedan svida och strama i ligamenten till äggstockarna. Men skitsamma. Det spelar egentligen ingen roll hur ont det gör. Det är inte smärtan jag är rädd för. Just nu går all energi åt att inte tänka längre än till äggplocket. Därefter börjar den riktiga resan, den tuffa delen.

Jag kan inte riktigt sätta ord på hur det känns just nu. Hela mitt inre är som en torktumlare där alla känslor kastas omkring som våta, tunga klumpar. Oro, rädsla, hopp, förväntan, hopplöshet, trötthet. Ibland glömmer jag helt bort målet. Det jänns så oerhört ouppnåeligt att jag verkligen ska kunna behålla en graviditet och föda ett barn till. Ibland känns det som att vi kämpar för kampens skull, utan möjlighet att någonsin nå fram. Men då och då blixtar det till och jag kan se vad vi skulle kunna uppnå. Vi har ju Lille E, och han är ett bevis för att det går. Vilken oerhörd glädje det skulle vara att lyckas igen.

Idag har jag lämnat blodprov och får svar imorgon om jag ska fortsätta med samma dos (150 ie Gonal-F). Tydligen mäter man östradiol. Nordic har aldrig tagit blodprov, så det är helt nytt för mig. Jag räknar med att det blir äggplock onsdag eller torsdag nästa vecka.

Idag har jag bokat stuga i Falun. Nu är det snart på riktigt.

2 Responses to “Sprutdag 5. Gör vi det här igen? På riktigt?”

  1. nabbarochklor skriver:

    Hej Olga! Vad roligt att ni ska till Falun! Vi valde att göra det till en minisemester och bokade en stuga på främby udde. Otroligt vackert och fint boende! Priset kan man förhandla nu när det är lågsäsong. Vi hade en jättefin, nybyggd stuga med 4-5 bäddar och utsikt över sjön för ca 800kr/natten. Annars såg jag att det fanns billigare via turistbyrån i Dalarna. Man kunde hyra rum och lägenhet hos privatpersoner för några hundra per natt!
    Akupunktören låg på samma gata som kliniken, hon hette Mona och gör alltså Öronakupunktur. Jag kan verkligen rekommendera de långtidsverkande stiften mot oro och för god sömn. Det funkade verkligen. Jag var som en filbunke i en vecka, trots all ruvarstress!
    Lycka till! Berätta gärna hur det går, och skriv igen om du har fler frågor.

  2. Olga skriver:

    Hej. Jag är från Skåne och planerar att åka till Falun snart. Idag har jag tagit min första spruta. Jag vet inte när det är dags att åka till Falun men jag är jätte oroligt för att inte hitta boende. Hur svårt var det att hitta boende där? Vart har ni stannat? Har du något tips?Du vart hos en akupunktur i Falun. Har du kvar hennes kontakt uppgifter. Tacksam för alla tips. Hälsningar Olga.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu