15 JanTredje dygnet med förvärkar och sammandragningar (vecka 39)

I förrgår (den 13/1) började något kännas annorlunda. Som att gå in i ett aktivt tillstånd för livmodern. Sammandragningarna kom regelbundet under dagen, några gånger i timmen och på kvällen gjorde de ont och kom tätare. Vid 02 lugnade magen ner sig och jag sov till morgonen. Samma sak hände igår. Även igårkväll var förvärkarna rejäla och kom regelbundet i två timmar för att sedan glesa ut och försvinna. Imorse hade jag en märklig dröm, där smärtan också ingick. Jag och maken skulle rymma med ett kriminellt gäng… Helt absurt. Rymma från värken. Och i drömmen står vi mitt i natten på en parkeringsplats vid en stulen bil och jag får så ont. Jag hänger mig runt hans hals och bara står ut. Samtidigt klappar maken på mig i verkligheten och jag vaknar. ”Du är duktig gumman”, hör jag honom säga ”Har du ont?”. Då hör jag hur jag själv verkligen stånkar och låter i sömnen. Och ont hade jag. Det var en riktig värk som strålade ut i ryggslutet och höfterna, den höll i sig i flera minuter. Till sist gick jag upp och rörde mig, tryckte på höfterna, pustade. Successivt lättade den och försvann. Jag gick tillbaka till sängen och fick några mindre värkar. Maken körde iväg så småningom för att lämna bonusdottern på frititids och kanske åka till jobbet, vi visste ju inte. Klockan 07 vaknade lille E, precis när jag hade en ny värk. Efter det gick vi upp tillsammans och fixade alla morgonbestyr. Jag lämnade honom på dagis och hade bara någon sammandragning under tiden.

Nu har jag legat i sängen sen vid 09 (klockan är 12) och bara försökt koppla av. Inget händer. Paus igen.

Det är frustrerande. Jag känner mig som en elitidrottare, eller kanske en kapplöpningshund i startburen, så taggad och redo. Väntar på starten. Men om och om igen avbryts loppet och jag får gå tillbaka till att vila. Jag längtar så efter vår bebis. Han känns så långt borta nu. Trots att han är närmre oss än någonsin förr.

Tid är så relativt. En vecka till skulle kännas som ett år nu. Jag vill inte vänta mer. Enligt RUL är jag i vecka 40 nu, med BF den 21/1. Men vi håller oss till BF-datumet som är enligt befruktningen, vilker ger den 24/1.

Jag tar en dag i taget. Nu ställer jag in mig på att föda imorgon! Imorgon blir en perfekt dag :-)

Åhh, denna väntan….

2 Responses to “Tredje dygnet med förvärkar och sammandragningar (vecka 39)”

  1. nabbarochklor skriver:

    Tack Sofia, men Nix! Ingen bebis, bara värkar här :-)

  2. Sofia skriver:

    Hoppas bebisen kommit nu och att allt gått bra :)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu