14 JunRuvardag 4 och 5. Att hålla sig upptagen.

Inte för att det hjälper, men man kan ju alltid försöka distrahera sig själv. Igår var vi på Ikea och köpte lite presenter till min bonusdotter M:s födelsedag, hon fyller 8 år. När jag och maken träffades var hon bara en liten treåring. Otroligt! Hon har i alla fall önskat sig en discokula och en rosa ryamatta till sitt rum, nu är de inhandlade. Lite till blir det förstås. Lille E älskar Ikea! Han ser hela varuhuset som ett lekland. Vi hade riktigt roligt igår och tog all tid på oss i världen. Jag tänkte nog bara 85% av tiden på embryot. Alltid nåt!

Idag har vi blivit med lusthus! En vän har köpt hus och vill inte ha lusthuset som står på tomten. Vi får det gratis om vi bara hämtar det! Det är i fint skick men behöver lite ny färg och något nytt fönsterglas. Maken har grubblat över hur vi ska transportera lusthuset och jag planerar för hur jag ska måla och inreda det:-) Det kommer att bli så fint! Ikväll var vi ute i trädgården och bestämde var det ska stå. Vi kom överens om en plats i en hörna där vi har bäst utsikt, vi ser flera mil ner mot en sjö och ut över den skånska landsbygden. Det kommer att bli perfekt. Dessutom blir det nära köket så att man lätt kan bära ut fika. Jag ser framemot många mysiga fikastunder och middagar med familjen där. Jag har därför bara tänkt på embryot 80% av tiden idag. Mest tänker jag på embryot inför toalettbesök. Jag är livrädd för att förvarningar inför mensen (den som aldrig ska komma) ska visa sig. Småblödningar, så kallade spottings. Jag brukar få dem ett par dagar innan mens, och nu är jag på dag 24 i cykeln. Det är min mardröm. Jag är livrädd och har puls i 190 varje gång jag drar ner trosorna.

Men idag känns ingenting. Jag känner ingen svullnad, inga stick, ingen molvärk. Magen är sig själv, trots att jag var ute på 1,5 timme lång tur med hundarna igår kväll.

Problemet med IVF är att inget betyder inget, eller något. Och något betyder inget. Alltså symtom betyder inget, det är bara biverkningar från mediciner. Inga symtom betyder inget, det är för tidigt för att känna något. Man kan ha spottings också. Det betyder inget. Men för mig är en blödning alltid en dålig nyhet. Håll tummarna för mig att jag slipper gråta på toaletten imorgon också, och för alltid!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu