15 AugRuvardag 9, FET blastocyst, gravid??

Nervositeten låg som en dimma i huset imorse. Dag 28 i cykeln, 14 dagar efter ägglossning. Dagen för mens. Lille E vaknade 05.30 och jag försökte i en halvtimme att få honom att somna om. Samtidigt steg paniken, det började kännas som att jag fått mens. Till sist gav jag upp och bar in honom till sin pappa och rusade till toaletten. En liten bön för sakens skull och sen ner med trosorna. Ingen mens! Jag bestämde mig för att ta Crinonen direkt. I IVF nr 5 så var det just i detta steg, denna dag, som pipetten kom ut med blod. Jag kunde höra min puls. Pipetten kom ut vit! Jag trippade lättad tillbaka till sängen och somnade genast medan Lille E och maken tittade på barnprogram i sängen.

Klockan 8 väckte de mig och dagen började. Maken skulle iväg under förmiddagen och jag var ensam med E, vilket faktiskt var bra.  Jag var tvungen att vara fokuserad på annat än mens. Vi lekte och tog en promenad med hundarna. Vid lunch var jag fortfarande extremt nervös men fortfarande var livet VITT vitt VITT. Jag ringde till Nordic IVf och pratade med Eva. Jag berättade att jag inte fått mina vanliga spottings och att jag har ”mensvärk” men ingen mens. Jag hörde hur hon log när hon svarade att det är mycket goda tecken. Hon sa att om jag haft värk i flera dagar så är det inte mensvärk, det är värk från äggstockarna som är aktiva. Eftersom det är ett FET i naturlig cykel så är det ett mycket gott tecken att jag inte fått spottings och att mensen inte kommit idag.

Under eftermiddagen har nervositeten minskat timme för timme. Jag har börjar överväga att jag kanske är gravid. Just nu känner jag mig nästan lugn. Mensen kommer i alla fall inte idag. Det är läge att koppla av. Ljumskarna stramar ännu mer, eller är det kanske äggstockarna? Symtom?

Om jag inte är gravid då är det här en sjuhelvetes grym resa! En lång väg att falla. Just nu svävar jag högt upp, jag hålls uppe av sköra trådar av hopp. Vill inte falla ner igen. Snälla gode Gud…. och slumpen, och biologin. Låt mig vara gravid!!!!!

När ska jag testa? Någon gång i helgen. Om jag vågar så imorgon bitti.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu