20 OctTrombyl, vitaminer och tuppbekymmer!

Idag var det dags att börja arbeta igen. Chefen är av okänd anledning skitsur på mig, trots att han vet vad jag nyss gått igenom. Han hälsade knappt på mig. Jag orkar inte ens bry mig, blir inte ledsen bara smått irriterad. I min e-post korg hittade jag en analys av mitt arbete från ett svenskt universitet där jag fick den finaste feedbacken jag någonsin fått. Det stod att mitt arbete påverkar utvecklingen i hela landet inom det område jag arbetar med. Mejlet hade kommit två veckor innan chefen bestämde sig för att jag inte längre ska fortsätta jobba inom mitt kompetensområde. Mejlet hade även gått till honom. Det är svårt att acceptera, men jag måste bara släppa det. ”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

Jag skickade maken att köpa vitaminer till mig idag. Folsyran var slut och dessutom tänker jag satsa på mer D-vitamin den här gången. Jag har läst lite nya rön om att D-vitaminbrist kan påverka förmågan att bli gravid. Tydligen är det dessutom väldigt vanligt i Skandinavien. 50% av befolkningen har D-vitaminbrist under den mörka årstiden. Det kan ju inte skada med lite tillskott?!

 

Gravid-vitaminer?

Gravid-vitaminer?

Jag ringde till Nordic IVF idag och berättade att jag fått mens i lördags. Det var roligt att prata med de goa sköterskorna igen, Annika och Eva. Jag gillar båda. Vi bokade datum till ultraljud till nästa vecka. Jag frågade om det finns möjlighet för mig att använda Trombyl den här omgången, de bad att få återkomma efter de talat med läkaren, Sorana. Kort därefter blev jag uppringd och fick besked om att jag får Trombyl om jag känner mig tryggare då. Jag vet att det inte kan förhindra missfall och MA, men jag känner att det verkligen kan hjälpa mig mentalt ändå. Jag gör något annorlunda än förra försöket! Det känns bra.

Snygge tuppen, Bingo! (Appenzeller/isbar)

Snygge tuppen, Bingo! (Appenzeller/isbar)

Nu börjar kycklingarna från i somras bli stora. I veckan blev vi tvungna att nacka tuppkycklingarna, det är helt omöjligt att hitta hem till tuppar. Vi har redan två och fler kan man knappast ha om de ska trivas. Det blir oroligt med många tuppar och hönorna blir slitna av allt parande och dominanshävdande. Men en ungtupp klarade jag inte av att skiljas från. Bingo! Minns ni honom? Jag skrev om honom i början av sommaren. Hans hönsmamma hade legat och ruvat i en evighet på fina rasägg som jag köpt för dyra pengar. Datumet för kläckning hade passerat och jag trodde att det var kört, tyckte synd om hönapönan som låg där och hoppades. Samtidigt gick jag själv igenom vårt första missfall, kroppen verkade vilja behålla ett embryo som inte fanns och missfallsblödningen satte inte riktigt igång. Och så plötsligt en dag kikade en liten kyckling ut under hönan Lottas bröst, Bingo! Vi blev så glada! Med tiden när han växte tyckte vi att han såg lite udda ut för sin ras. Han skulle vara en maran, men han började få en tofs på huvudet och långa ben. En dag kom grannfrun över, som är väldigt kunnig på höns. ”Det där är ju en appenzeller!” sa hon. Va?? Vi fattade ingenting! Vi hade lagt in ett gäng mörkbruna maranägg, inget vitt appenzellerägg. Men efter lite betänktetid insåg vi att appenzellern Silvia (hon som ruvade inuti en stallvägg för en månad sedan) hade varit inne hos Lotta och tjuvvärpt ett litet ägg hos henne. Listigt! Då slapp hon jobbet själv. Och på så sätt blev Bingo till. Det lustiga, och sorgliga, är att Silivias egen ruvning gick helt åt skogen. Efter ett tag fick vi riva delar av väggen och plocka ut både henne och äggen eftersom inga kycklingar kom. När jag lyste äggen (det gör man med en starkt ficklampa) var alla, utom två, obefruktade. De två som var befruktade hade avstannat i utvecklingen och var döda. Så tuppen Bingo är verkligen bingo! One of a kind. Jag bara måste hitta ett hem till honom. Snygg är han också, eller vad tycker ni? Kolla frillan! :-)

 

6 Responses to “Trombyl, vitaminer och tuppbekymmer!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Tack E!
    Trombyl är en bodförtunnande medicin. Men egentligen hjälper det bara kvinnor som har lätt för att få mikroskopiska blodproppar som kan leda till missfall då det ”pluggar igen” moderkakan, har jag för mig. Man kan i en utredning, som görs efter tre missfall, ta reda på om man har denna avvikelse. Men min klinik tycker eftersom att Trombyl är helt ofarligt att äta så kan man lika väl testa det nu, vilket jag förstås är glad för. Men du har inte fått några missfall väl? Kram

  2. nabbarochklor skriver:

    Tack Helena!
    Ja, det är mycket värt att slippa stressa. Vi funderade över att betala ett försök i taget men nu är jag väldigt glad över att vi inte gjorde det. Pengran får man verkligen ta och leta fram bara. Maken har ett jobb där han kan jobba extra då och då, så vi får nog göra så. Och så spara förstås. När andra åker på semester eller köper en ny fin soffa så sparar vi till IVFer. Undrar hur det kommer att kännas när man (förhoppningsvis någongång) är nöjd och har fått de barn man vill ha och den ekonomiska IVF-tyngden släpper? Kram

  3. nabbarochklor skriver:

    Hej Johanna! Jag ska kika in på din blogg och hålla koll på dig! Vad roligt med någon som ligger nära i tid:-) Jag passar på att önska dig all lycka till också. Måtte det gå bra för oss båda!! Kram

  4. Johanna skriver:

    Hej! Hittade din blogg idag. Önskar dig all lycka till! Ska själv göra vårt första fet snart, syskonförsök. Fick mens i söndags så vi ligger rätt lika.

  5. Helena skriver:

    Hej igen, vad skönt att mensen kommit och att ni kan se framåt. Vårt andra FET sket sig så nu kör vi en ny stimulering (började spruta i måndags). Vi har också köpt ett 3-pack då det känns lite mindre stressande på något sätt. Känner också sån stress över pengarna men någonstans hittar man dem, det finns ju inget val. Vad skönt att läkaren skrev ut Trombyl, precis som du säger så är det skönt att man gör något som är annorlunda från förra gången. Jag ska hålla tummar och tår för att ni ska lyckas hela vägen denna gången. Styrkekramar H

  6. E skriver:

    Härligt att du är igång igen! :) Jag har också funderat på preparat för att öka graviditetsmöjligheten. Vad ska trombyl vara bra för? Jag försökte äta mycket protein och lite socker förra försöket. Jag lyckades i god tid innan, men efter alla jobbiga besked och hot om att vårt försök skulle avbrytas började jag med socker igen. Får se hur jag ska göra nästa försök.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu