29 NovÅterföring. Tänd ett ljus och låt det brinna.

Nya tubsockat att bli gravid i

Klinikens nya tubsockar att bli gravid i!

”...låt aldrig hoppet försvinna. Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen!

Så många gånger jag hört den slitna sången, men den fick en ny innebörd när orden strömmade ur radion i samma stund som jag lade mig tillrätta i gynstolen för återföringen. Käre gode Gud, tänd ett ljus nu, och låt det brinna. Så vackert vårt lilla embryo var på skärmen. Inte riktigt lika utvecklat som vid förra återföringen, det var mindre och rundare, en 3:a på klinikens gradering från 1-5. MEN detta är inget betyg, utan bara en siffra för var blastocysten är i utveckling just när man ser den. Embryologen sa att embryot var ”perfekt” <3 När allt det formella var avklarat och pipetten med vårt underverk lämnades över till min favoritläkare infann sig den där intakta, men ändå bekväma tystnaden. En unik känsla, ett rum med fyra personer och sprängfyllt av hopp, under total tystnad. Pipetten åkte tillbaka till embryologen som nickade att den var tom, embryot var på plats. Och sekunderna senare kunde vi se ett litet glimrande ljus inuti min livmoder på ultraljudsskärmen. Läkaren mimade ”PERFEKT!” och den magiska tystnaden låg kvar. Jag hade tårar i ögonen och tänkte välkommen hem.

En vacker dag att bli på smällen

En vacker dag att bli på smällen i!

Besöket på kliniken idag kändes unikt och nästan drömlikt. Solen sken och morgonen var krispigt vacker. Vi fick komma in via personalingången, vår läkare Pia släppte in och kom glatt springande mot porten. Vi var det enda paret på kliniken. Hon var sprudlande glad och det smittade av sig så lätt. Vi skrattade och hade roligt, det var så avväpnande att jag helt glömde bort min enorma nervositet och undran över om ett embryo hade räckt att tina upp. Först efter jag bytt om och hon kom in på rummet för att hämta in oss till återföringen kom jag mig för att fråga. Jodå, ett embryo hade räckt. Vilken lättnad!!

Jag satte upp adventsljusstakarna i vardagsrummet igårkväll. Lille E vaknade vid sju och knallade ut i köket småpratandes med sig själv om godis igen. Jag hörde att han blev tyst och undrade om han skulle hitta på hyss i sin jakt efter godis, men så ropade han ”MAMMA, visa ljyyyysen, visa ljyyyysen nu!!” och så kom han springandes in i sovrummet igen och tog tag i min hand ”Föma me (följa med) visa ljysen!”, då först förstod jag vad han menade. Hand i hand skyndade vi oss ut i vardagsrummet. E häpnades. ”Woa Hao! Wa hao!!” sa han om och om igen. ”Kolla ljysen mamma, kolla!!” Fem fönster har vi i vardagsrummet, han visste inte vilken ljusstake han skulle välja men hamnade till sist i soffan och studerade de små glödlamporna intensivt. Det var en fantastiskt vacker stund. Hans glädje gick rakt in i hjärtat.

Så tänd ett ljus och låt det brinna. Min lilla lilla låga, långt därinne, kämpa på. Fortsätt att finnas till. Jag finns här och jag älskar dig redan!

Vår blastocyst <3

Vår blastocyst <3

 

6 Responses to “Återföring. Tänd ett ljus och låt det brinna.”

 1. nabbarochklor skriver:

  Tack Azielle! Vi behöver dina tummar. Det måste bara funka nu, jag vet inte hur jag ska orka annars… Kramar till dig! (Och jag tar gärna emot recept på din rutiga tårta, så läcker!!!)

 2. nabbarochklor skriver:

  Tack Susanna! Jag har bara varit själv i operationssalen, mannen har suttit utanför med Lille E. Men det har också varit jobbigt, man vet ju att andra par kan bli illa berörda. Vi har frågat om det men kliniken säger att andra brukar tycka att det är okej eftersom de förstår att Lille E är ett IVF-barn som någon kämpat för. Men det känns ändå känsligt. Därför har man kämpat för att han ska vara så tyst och lugn som möjligt, vilket är svårt när man samtidigt har ont och dåsig. Så, ja det har inte varit helt enkelt. Jag fotar skärmen! Min klinik ställer upp på det! Håller tummarna för dig med, snart är det dags ju! Kram

 3. nabbarochklor skriver:

  E, jag tar med mig mobilen in och ber att få fota skärmen, de säger alltid ja. Hoppas att du inte kommer att behöva testa det dock, för nu SKA vi vara gravida. Thats it. Kram

 4. Azielle skriver:

  Fina lilla embryo, välkommen hem! Nu håller jag tummarna tills de blir blå!

 5. Susanna skriver:

  Vilket fint inlägg! Magi med orden i låten. Hoppas det går vägen, hoppas den lilla vill stanna. Att embryot kommit hem tänker jag också vid återföring. Det är ju ur mig den har kommit och bara varit utlånad ett tag.

  Tycker ni går helt rätt som ”anlitat” din mamma som barnvakt. Jisses så starkt av dig att åka på äggplocken själv. Förra insättningen var min sambo inte med för första gången pga jobb, vilket kändes helt okej, men annars har vi alltid varit två på alla ÄP och ET och det känns betryggande. Tyvärr får vi ingen bild med hem på embryona men vi får på nuvarande kliniken iallafall se det på skärmen. Printar de ut foton självmant eller får ni be om det? Kram till dig!

 6. E skriver:

  Vilket fint embryo. Jag kan sakna lite att jag aldrig fått se bilder på våra embryon. Men nu hoppas vi och håller tummarna för våra små och att vi kommer få en tidig julklapp i år :) Kram

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu