10 DecRuvardag 11, blastocyst. Fast i oron.

Jag känner mig liten som en mus, och ungefär lika stark. Oron äter upp mig. Jag lyckas inte hålla ifrån mig det-stora-tvivlet. Tvivlet grundas mest i att jag tycker att testerna var för svaga för ruvardag 9 och 10. Jag VET att det är olika mellan olika embryo, men på min ena axel viskar den räddaste versionen av mig i mitt öra att ett svagt test är en tveksam graviditet. Givetvis har jag också låtit mig fastna i googleträsket, till ingen nytta alls. Det verkar vara fifty-fifty när man läser trådar om svaga gravidtetestest på BIM (dag för beräknad icke mens).  En del får missfall och andra får friska bebisar.

Jag vågar inte testa mer. Jag känner mig övertygad om att det blir svagare eller helt negativt och jag känner mig inte redo att ta smällen. Samtidigt är symtomen kvar, ömma bröst och en svidande äggstock på vänstersidan. Trött som tusan är jag, vilket jag varit ”alla gånger” jag varit gravid. Men nu kan det lika väl bero på denna enorma anspänning jag är under. Jag tänker att jag inte ska ta fler test utan istället bara avvakta och se om jag börjar blöda eller inte. Men det är inte heller ett optimalt beslut. Jag har sprungit på toa som en tok idag också, och höll på att svimma när Crinonen kom ut som en stor cellulosa klump i förmiddags. Varför blir det som tyg/papper?? Dessutom såg jag ett par färgade stänk i klumpen. Jag tyckte att det var bruna och kände den stora sorgen rulla över mig igen. Vi var iväg på utbildning med jobbet idag. jag led mig igenom en 2.timmars föreläsning och gick sen på toa igen. Då upptäckte jag att det var UV-ljus, eller blåtonat ljus, på toan sådant man sätter in för att folk inte ska kunna ta narkotika intravenöst på toaletten. Vilket ju gör att alla färger är lite förvrängda. Så nu vet jag inte längre vad jag såg, och OM jag såg något.

Imorgon ska jag till psykologen för första gången, vilket jag ser framemot. Jag hoppas på att få bra hjälp och nya sätt att tänka. Här sitter jag duktigt fast.

6 Responses to “Ruvardag 11, blastocyst. Fast i oron.”

 1. nabbarochklor skriver:

  Tack Anna!! Jag tar tacksamt emot den! Behöver allt stöd jag kan få. Stor kram till dig <3

 2. nabbarochklor skriver:

  Tack Emma!! Det gick ju bra där :-)

 3. nabbarochklor skriver:

  Våra kliniker verkar göra så olika E! Jag har ju egentligen inte ens testdag förrän den 17/12 och ska fortsätta med Crinonen tills dess. Jag får sluta nu om jag vill iofs. Kliniken säger att jag är på dag 4+1 nu, men jag är ju bara en dag efter dig! Jag förstår att du är nervös, men jag tror molvärken i andra gravidteten är mindre. livmodern är ju faktiskt inte lika liten heller som vid första graviditeten.

 4. E skriver:

  Jag tog min sista crinone igår. Det känns skönt att inte behöva analysera klumpen mer. Men samtidigt är det lite läskigt också. Oron är hög för mig. Jag hade ett starkt test, men samtidigt avtagande molvärk som varit obefintlig de senaste dagarna. Hoppas psykologen kan ge dig stöd och strategier. Dela gärna med dig.

 5. emma skriver:

  Lycka till hos psykologen vännen!! Hoppas du får bra verktyg där! ❤

 6. Anna skriver:

  Skickar massor med kärlek till dig. Lycka till hos psykologen.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu