06 AugDag 19, FET, återföring av blastocyst!!

Allt gick bra idag! Den första blastocysten som tinades upp klarade sig och var enligt embryologen perfekt. Jag och maken tyckte också att den var mycket vacker, förstås. Maken och Lille E fick vara med inne i rummet under återföringen denna gången. Vi hade med oss I-Pad:en med ett avsnitt Bamse, E satt som ett ljus i makens knä hela tiden. Jag kunde dessutom titta på katten Jansson och Husmusen under tiden, inte alla som har den lyxen under en återföring :-) Det kändes väldigt bra att de fick vara med. Stunden under återföringen är väldigt speciell. Tystnad man kan ta på. Maken hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

Vår perfekta blastocyst <3

Vår perfekta blastocyst <3

Här är den, vår blastocyst! Just nu ligger den i min livmoder och laddar inför att kläckas ur sitt hårda skal och samtidigt bli mycket större. Med det nya klibbiga höljet kan den fastna i livmoderns slemhinna.  Den stora bubblan i mitten är cellerna som tillsammans förhoppningvis ska bli till vårt barn, skalet är tjockt (Zona pellucida). Ja, jag är biolog:-p Det fascinerar mig på flera plan att titta på vårt embryo. Känslomässigt älskar jag det redan, förnuftsmässigt så imponeras jag av att man kan tjuvkika in i naturens allra heligaste moment på detta sätt! Embryologen Christina berättade att blastocysterna drar ihop sig till en liten boll när de är frysta, och sen vecklar ut sig som en blomma när de tinas upp. Vårt embryo hade vecklat ut sig snabbt, hon sa att det är starkt. Det gör mig så glad!

Nordic IVF Malmö, outfit inför återföring. Snyggast i stan :-)

Snyggaste outfiten, redo för återföring av embryo

Och såhär sexig var jag under återföringen! Aldrig hade jag trott (före 2011) att jag skulle bli gravid iförd i tubsockar, men idag blev jag det! Just nu är jag gravid, och tänker så förbli.  Alla raffset kan slänga sig i väggen, tubsockar is da shit!!

6 Responses to “Dag 19, FET, återföring av blastocyst!!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Ha ha! Precis min tanke! Fast jag tyckte att Husmusen inte bara lät halvekivokt utan rejält porrigt:-D Jansson it is!!
    Vi hoppas att Jansson är en riktig fighter. Hoppas. Hoppas.

  2. Cecilia skriver:

    :-) Jag tänkte skriva husmusembryot först men tyckte det lät lite halvekivokt. Jansson är perfekt! Heja Jansson, hang in there!

  3. nabbarochklor skriver:

    Visst gör den det E?! Tack för att du tog dig tid att skriva och stötta! det betyder så mycket för mig. He he, ja tubsockar har fått en helt ny betydelse för mig:-)

  4. nabbarochklor skriver:

    Ett stort tack! Åh, vi behöver all tur i världen! Läste din kommentar för maken och nu har embryot genast fått arbetsnamnet Jansson :-)

  5. Cecilia summerar skriver:

    Åh så jag hoppas med dig och er och Bamse-embryot! Stort lycka till!

  6. E skriver:

    Vilken fin blastocyst. Den ser perfekt ut :) . Blev helt tårögd när jag läste ditt inlägg. Nu är du gravid. Bilden på tubsockarna var ju för härlig, liksom din kommentar om dem :) .

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu