25 AugVecka 6 (5+3), har Janssons hjärta börjat slå?

Nu är Jansson 24 dagar där inne, och enligt alla information ska ett embryos hjärta börja slå vid 22-23 dagars ålder. Jag hoppas innerligt att det tickar på där inne nu! <3

Själv är jag fortfarande rysligt trött, tung i kroppen och lite yr. Jag mår som att jag är bakis konstant. Idag kollade jag mitt blodtryck hemma hos min svärmor. Jag vilade inte innan utan tog det sittandes när jag nyss varit uppe och gått, ändå var det bara 95/70. Inte konstigt att jag känner mig vinglig och matt.

Idag kom barnmorskan Gunilla på Capio tillbaka från semester. Jag hade henne under min graviditet med lille E. Hon har haft väldigt fullt och inte tagit emot fler patienter under en tid. Jag blev lättad nr hon sa att hon tar emot sin gamla patienter fortfarande. Skönt att ha samma kontakt, dessutom är Gunilla den raraste människa man kan tänka sig. Jag frågade henne om min låga blodtryck, som vid förra graviditeten också var lågt men först långt senare. Gunilla sa att det är vanligt att de symtom och problem man har i första gravidteten kommer mycket tidgare i andra.  Jag fick tipset att äta mycket salt, dricka mycket och använda stödstrumpor! Fram med de snygga strumporna igen alltså :-) ”Tur” att sommaren är över.

Appropå tidiga bekymmer så känner jag också redan av foglossningen som var mitt största problem och som ledde till sjukskrivning på 50% de sista tre månaderna. Igår var vi skogen med hundarna. Jag och M sprang lite i terrängen och gömde oss (var figuranter) till en av våra hundar som är tränad i personsök. Inatt kände jag att det var svårt att sova på sidan, strålande värk från höfterna. Är det möjligt?? Med E kom det i vecka 16. Det blir alltså i så fall 10 veckor tidigare. Gunilla sa att det tyvärr är fullt möjligt att foglossning kommer så här tidigt när man haft det förut. Idag har jag känt samma strålningar till och från när jag väger mellan fötterna. I och för sig så försvann den värken först i våras, ett par månader efter jag slutat amma E. Jag tänker att jag måste förbereda mig mentalt på en tidig sjukskrivning denna gång och verkligen fokusera på vad som är viktigt!! Barnen förstås!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu