09 DecRuvardag 10 blastocyst. Hjärnspöken gör mig livrädd.

Jag tog ett nytt test imorse. Ja… eller jag tog två test. Ett av mina och så klinikens som jag skulle ta på testdagen, den 17 december. Jag hoppades att de skulle vara starkare än de igår, just eftersom det var morgonurin. Man har ju hört att graviditetstest ger starkast resultat på morgonen? Jag höll på att svimma när båda testerna var negativa i flera minuter. Allting kom över mig igen, alla känslor av besvikelse, sorg, maktlöshet och förtvivlan. Jag fick andnöd och panik. Men så efter 3 minuter kom en skugga som långsam blev tydligare. Där någonstans kunde jag inte längre titta på. Jag kände att jag var tillbaka i missfallet i juni (IVF 5) då teststrecken blev svagare för att till sist försvinna. Lille E tjatade och ville klappa katten, som satt på diskbänken, så jag lyfte upp honom och lätt honom klappa medan jag ringde maken och berättade att vi kunde vänta oss ett missfall. Han bad mig kolla på testen igen, men jag kunde inte.  Efter övertalning kollade jag. Klinikens test var svagare än vårt eget, och vårt eget såg lite svagare ut än de igår. Där och då fick jag ett mörkt moln i tankarna och i hjärtat, som att åka hiss rakt ner i källaren igen. Mörkt och kallt. Jag tog med mig lille E  in i sängen igen och satte på barnkanalen. Kröp ner under täcket och fokuserade på att andas. Resten av dagen har varit bedrövlig. För jävlig. Jag har mått pest. Jag har gått i en känsla av att taket ska trilla ner över mig. Kollat trosorna var tionde minut och väntat på en blödning.  Nu när jag kollar på mina egna tre tester (utesluter klinikens, de är av en annan tillverkare) så vet jag inte längre om jag inbillar mig. Är ett svagare på riktigt?

Svaga tester från dag 9 och 10

Svaga tester från dag 9 och 10

Ja, jag tycker att det översta är klart svagare. Jag ringde kliniken. Gulliga Eva sa egentligen bara att om det är positivt så är jag gravid. Hon ville boka upp en tid för UL i januari. Jag försökte förklara om de ”annalkande missfallet” och det svagare morgontester, men hon svarade att det inte betyder något och att halterna Hcg fortfarande är så låga i kroppen att det inte blir nyansskillnader på testen som betyder något. Jag sa att testerna var mycket starkare vid förra gravidteten (FET 1) och hon svarade att man aldrig kan jämföra två graviditeter och två embryon med varandra, de utsöndrar olika halter Hcg i blodet och nivån ökar i olika hastighet. Svaren kändes bra, jag litar ju på Eva dessutom. Men skalet på min ångestbubbla var för hårt och jag var känslomässigt otillgänglig hela dagen. När maken kom hem efter jobbet lämande jag över vår förkylda lille E till honom och tog en rask och lång promenad med hundarna i mörkret, med hjälp av reflexjacka och pannlampa. När jag kom hem kändes livet lättare och jag tittade på bilderna igen. Kanske betyder det inget? Kanske borde jag slappna av och lita på molvärken i livmodern och ömheten i ljumskarna, och de växande brösten? Kanske kommer jag inte att börja blöda. Jag ger det en dag till. Ruvardag 12 får gärna passera också. Om jag sitter här imorgon utan blödning, då vill jag unna mig själv att andas ut och känna glädje.

 

6 Responses to “Ruvardag 10 blastocyst. Hjärnspöken gör mig livrädd.”

 1. nabbarochklor skriver:

  Vilket bra initiativ Carolina, Lycka till med insamlingen!!

 2. nabbarochklor skriver:

  Tack E!!! Vilka tröstande ord. Som bomull runt mitt hjärta. Jag vågar inte testa igen, klarar inte av ett minus. Trots att jag vet att det blir som det blir så kan jag ändå inte. Kram

 3. nabbarochklor skriver:

  Tack Helena!! Hoppas verkligen att det är så. Jag är inte riktigt på banan än och kan inte ta åt mig av gratulationer, men det gör mig ändå förstås glad.

 4. Carolina skriver:

  Utifall att du kikar något på musikhjälpen så startade jag en digitalbössa idag för IVFfamiljer

  http://lillahell.blogg.se/2014/december/digitalbossa-ivffamiljer.html

 5. Helena skriver:

  Blir så otroligt glad för er skull och hoppas och önskar att detta ska leda till en liten härlig krabat i slutet av sommaren! Stor kram Helena

 6. E skriver:

  Jag tycker inte att testet ser svagare ut. De ser ganska jämnstarka ut. Förstår dock att du är orolig. Men de är som sagt positiva. Jag tror att kliniken har rätt i att hcg-nivåerna kan variera från gravditet till graviditet. Jag tänker på dig och håller tummarna att stecket blir starkare.
  Villl även skicka med dig dessa rader som hjälpt mig mycket när jag känt mig ledsen och uppgiven: ”Att vara stark är att våga hoppas när en tro är som svagast. Att vara stark är att se ett ljus i mökret och att alltid kämpa för att nå dig. Stor kram!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu