12 AprIVF-budgeten på hal is

Jag har inte fattat något beslut om att vara med i missfallsstudien eller inte. Däremot har jag samtidigt anmält vårt intresse för en annan studie i Göteborg gällande PGD. De ska undersöka hur graviditetsfrekvensen vid IVF påverkas av om man har koll på embryots genetiska bakgrund och väljer ut ett 100%igt friskt embryo för återföring. Tydligen minskar det även risken för missfall. Men även här är chansen att verkligen få PGD 50%. Jag ska försöka ta reda på huruvida man betalar fullpris för IVFen om man är med i studien. För övrigt passar vi in på alla deras krav.

Jag fick ett brev från Nordic IVf i fredags med behandlingsprotokoll och avtal inför IVF nr 6. Det var en kalldusch att se att de höjt priset på IVF med 5000 kronor till 32 000. Vi som gjort upp en strikt budget för att få ihop 27 000 kronor, plus 4000 till infrysning, på bara tre månadslöner. Jag vägrar att ge upp och ta ett lån, eller på annat sätt avsätta mer pengar till detta just nu. Dessutom vet vi ju inte om det lyckas, vi måste tänka att ännu mer pengar behövs snart igen.

Nu behöver vi alltså fatta ännu fler beslut, nu har vi ingen given klinik heller. Jag tänker ringa Nordic imorgon och meddela att vi inte har råd att gå till dem med de nya priserna. Därefter ska jag ringa IVF-kliniken i Falun och höra om det går att behandlas på distans från Skåne. De tar 28 000 inklusive infrysning, Det är alltså en skillnad på 9000 kronor. Om man behandlas på distans tar de bara 21 000, dessutom. Om det går att lösa så tar vi helt enkelt en veckas semester i dalarna i maj. Jag letar redan efter en stuga att hyra.

Jag ska göra vad jag kan imorgon via telefon. Klura och lura. Aldrig ge upp.

Återkommer till er så fort jag vet mer…

Tack för att ni finns!!

5 Responses to “IVF-budgeten på hal is”

  1. nabbarochklor skriver:

    Tack för tipset Helena! Jag ska kolla för säkerhetsskull, men jag har uppfattat det som att Dr O alltid tar betalt enligt landstingets riktlinjer och då är det väl 300 kronor per besök. Jag har redan frikort efter alla psykolgsamtal, gynakut och provtagningar. Kram

  2. nabbarochklor skriver:

    Tack för att du skriver, Jenny. ett 20-tal IVF:er är respektingivande. Jag ska inte säga klassikern ”Åh, vad du sär stark som klarar det” eftersom jag vet hur det känns att höra de orden, man har ju inget val bara. Man får se till att orka helt enkelt. Men det låter oerhört tufft det med. Kanske berör min historia dig för att jag påminner dig om din egen sorg och kamp. När jag såg en dokumentär om par som gick igenom IVFer grät jag hejdlöst åt deras negativa besked och tuffa kamper, mer än jag tillät mig själv att gråta för min egen del. Man behöver spegling, man behöver se sin smärta genom andra. Det hjälper. Jag är glad om jag kan hjälpa till lite! Och på samma sätt hjälper du nu mig genom att berätta din historia. Tack! Och tack för peppet om Falun, det verkar ju vara helt rätt plats för oss.
    Ja, dr O sa att han hjälp till med IL-dropp men att han dessvärre inte tror att det har någon effekt. Det har inte hjälpt hans patienter, sa han.
    Kram

  3. Helena skriver:

    Om nu väljer Falun med distansläkare, vilka jag verkligen rekommenderar, så kolla upp ordentligt var hemläkaren tar för besöken där. Vår hemläkare i Stockholm tar 6000 kr per IVF så även om Falun är betydligt billigare än klinikerna i Stockholm så blir mellanskillnaden inte lika stor när vi har betalat hemläkaren också, men lite billigare blir det. Framförallt så erbjuder Falun så mycket mer än andra kliniker. Hoppas ni hittar en lösning! Kram

  4. Jenny skriver:

    Jag har följt din blogg ett tag och jag har nog aldrig blivit mer berörd än av det du skriver.
    Jag har själv kämpat i 9 år innan vår lille prins äntligen kom. Jag har gjort ett 20-tal IVF:er både i Malmö och utomlands och min spontana reaktion är att skippa Nordic IVF. De har ju klart och tydligt visat nu vad de kan erbjuda och för dig räcker inte det för att lyckas behålla en graviditet.
    Jag tycker helt klart att du ska vända dig till Falun som numera verkar erbjuda en betydligt mer individanpassad behandling än övriga kliniker i Sverige. Tror definitivt att du behöver både Innohep alt. fragmin, Trombyl, Prednisolon och IL. Om inte annat tycker jag du ska överväga CFC i Köpenhamn. Du lär inte få IL där men övriga tilläggsmediciner arbetar de med. Vet att dr Os klinik i Lund har varit behjälpliga med att sätta dropp så om inte annat kan det ju vara ett alternativ om du väljer Falun.

  5. Johanna skriver:

    Usch avskyr att ekonomin ska styra hur många barn man får! Spännande att se hur ni kan lösa det. Heja heja :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu