03 MayBilen är packad. Äggplock i Falun på måndag!

Det gick så snabbt nu på slutet. Vid första ultraljudet hos Dr O i torsdags, behandlingsdag 7, var redan tre äggblåsor över 16 mm. Övriga var runt 10 m.m. Och livmoderslemhinnan 9 m.m. Falun meddelade samma eftermiddag att äggplocket blir redan på måndag. Helt tokigt snabbt! Jag har verkligen förhört mig om att de har räknat rätt och de verkar vara bombsäkra. Äggplock blir alltså på behandlingsdag 11.

Eftersom allt blev tidigare än beräknat blir det struligt med intralipiddroppet. Slangen och kanylerna som vi beställt via en vän hinner inte komma hem. Vi hade bokat tid med en sköterska som är en vän till en vän i Falun, så att vi skulle slippa klinikens avgift på 2000kr för att sätta droppet. Men utan utrustningen blir det svårt. Kanske ger jag upp och betalar kliniken istället. Jag bara är emot allt som kostar omotiverat mycket pengar till följd av noll konkurrens. Då blir jag trotsig och förbannad, vill lösa det på annat sätt. Men men… ingen här som känner någon som kan fixa utrustning i Falun?;-)

Mycket av min fokus har legat på packning och förberedelser inför ”semestern” i Dalarna, jag har kunnat stänga av det andra. Men nervositeten lurar ändå bakom varje hörn i tankarna. De vanliga tankarna poppar upp… blir det tillräckligt många ägg? Blir de befruktade bra? Kan de långtidsodlas? Kommer vi få till frysen?

Mest orolig är jag att äggen är omogna och att allt blir skit.

Finns det någon här som har gjort ÄP såhär tidigt i behandlingen?

7 Responses to “Bilen är packad. Äggplock i Falun på måndag!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Johanna, jag har tagi Gonal-F 175 ie i tre dagar och sedan 150 ie. Vilken tur ni hade!! :-)

  2. Tina skriver:

    Vi har gjort äp på dag 10 båda gångerna, och lyckats båda gångerna. :)

    Stort lycka till!

  3. Bortom längtan skriver:

    Hej! Nu var det ett tag sen jag var in och läste här. Mycket som hänt den senaste tiden! Hoppas verkligen att den här behandlingen är behandlingen med stort B. Och det måste vara skönt med en nystart på ny klinik. Vi hade också tänkt byta till Falun om senaste försöket inte gått vägen.

    Angående sprutdagar har det gått bäst för mig de gånger jag haft färre faktiskt. Med dottern så tog jag ovitrelle redan på sprutdag 9. (Om du kollar på min blogg i webbversionen kan du se en sammanfattning av försöken i högerspalten)

    Graviditeten efter vårt femte syskonförsök (och efter 4 tidiga missfall) tickar iaf på och imorgon går jag in i vecka 15. Känns fortfarande väldigt skört dock och jag har mycket svårare att njuta den här gången. Om jag får gissa så var det hysteroskopin, rispningen av slemhinnan eller en kombination av dem som gjorde skillnad för mig den här gången.

    Håller tummarna för er och hoppas att äggplocket imorgon är början på en fantastisk resa för er. Stor kram!

  4. Johanna skriver:

    Jag gjorde äggplock dag 10. Sprutade Gonal-f 112,5. Fick bara två ägg varav ett var omoget. Men fick vår dotter på det enda guldägget :-) vet inte varför jag gjorde plock så tidigt men de få blåsorna var väl redo. Vet inte om jag eg borde haft högre dos! Vilken dos gonal-f har du? Jättestort lycka till i Falun! Vilket äventyr :-)

  5. M skriver:

    Sist sprutade jag bara 7 dgr med Menopur och fick ut typ 10 ägg (herregud, minns inte ens…). Fick tillbaka en blastocyst (och tre i frysen) och blev gravid! Så kan helt klart funka med snabb tillväxt:) lycka till!

  6. Helena skriver:

    Jag fick plocka på dag 11 sist då några av mina blåsor redan på dag 8 var ca 20 mm och de vågade inte vänta längre med risk för att de skulle lossna. Man vet inte riktigt vad som hände vid den stimuleringen för jag fick bara 112,5 enheter Gonal-F men äggen reagerade som fan. Vid VUL på dag 8 såg man bara 2 blåsor och jag blev jätteledsen (hade ju ca 20 på första stimuleringen, men blev också väldigt överstimulerad). Vid plocket nu så fick de ut 3 ägg som alla befuktades så de chansade och långtidsodlade och 2 blev blactocyster varav den jag fick på FET fäste och blev enäggstvillingarna som sen blev MA. Vår statistik på andra blocket blev trots väldigt få ägg ändå bättre än på första med massa ägg! Min uppfattning och personliga åsikt om Falun är att de verkligen vet vad de gör och att de prövar allt för att det ska funka och tänker utanför boxen där de andra klinikerna verkar ha fastnat. Jag håller tummar och tår för att det ska gå hela vägen nu och hoppas att ni kommer känna att det var värt att åka hela vägen upp till Falun för att försöka :)
    Stor kram H

  7. Malin skriver:

    Jag har gjort äggplock på dag 10 och dag 11, positivt graviditetstest båda de gångerna. Stort lycka till önskar jag er!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu