31 MayMorsdag…

Oron har lagt sig till stor del nu och jag flera gånger lyckats gå på toaletten utan att vara rädd. Ibland får jag fortfarande en iskall känsla av rädsla, oftast i samband med växtvärk från livmodern, men det känns hanterbart. Jag är otroligt trött på eftermiddagarna och kvällarna nu, på ett nästintill handikappande sätt. I fredags hamnade jag i ett akut läge på jobbet och blev tvungen att jobba till 20. Trots adrenalinpåslag och stort fokus så kändes kroppen som bly och hjärnan som ett russin. Igår var jag på möhippa hela dagen och sent in på natten, men det enda jag kunde tänka på efter 15,30 var på min säng och hur skönt det skulle bli när dagen var över…

Idag har vi firat morsdag och det har varit en fantastiskt mysig och kärleksfull dag, ändå har jag haft svårt för att vara närvarande pga tröttheten. Kanske är det gravidtrötthet plus all spänning som släpper lite taget om mig.

Jag tror inte att rädslan lämnat mig för gott! Om en vecka, dagen före nästa VUL, kommer jag vara livrädd igen, men just nu känns det helt okej. Livet är hanterbart och lugnt. Skönt.

Morsdag är en sådan dag då jag tänker ännu mer på barnlöshet och barnlängtan än annars. Jag tittar på ordet Mamma och förundras över, med enorm tacksamhet, att jag är Lille Es mamma. Jag minns ännu sorgen som uppfyllde mig extra mycket på morsdagarna innan E blev till, och känner också av sorgerna som jag gått igenom nu. Morsdag är en dag på året som för mig alltid kommer att vara kluven.

image

Men glädjen över E är störst och gjuter olja över vågorna i mitt inre. Och jag önskar innerligt att alla barnkamper ska få lyckliga slut. Vill inget hellre än att vi alla ska få bära friska barn och få vara mammor. En dag ska det vara så för oss helt utan tanke på all sorg det ordet burit med sig tidigare.

image

Min make gör det alltid till en extrafin dag för mig och skämmer bort mig. Idag fick jag en jättefin kjol, en handplockad bukett och en gravidbok (som jag inte vågat bryta blomberingen på), frukost på sängen och en fantastisk chokladtårta.

Ikväll såg jag att många av mina svar till era kommentarer av någon anledning den senaste tiden bara publicerats till viss del, kapats av och ibland raderats. Väldigt märkligt! Antar att bloggproffs har haft problem med någon funktion. Jag svarar alltid på alla frågor och gulliga hälsningar! Skriv gärna igen ni som saknar svar på frågor!! Jag ska vara noggrann att dubbelkolla på webbsidan att allt publicerats från och med nu❤️

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu