08 JunGlädje och lättnad, ett hjärta som pickar

Vår perfekta blastocyst

Det blir inga ultraljudsbilder här, eftersom jag själv tycker att det är väldigt jobbigt på bloggar och sociala medier. Men idag är det äntligen läge att visa upp hur lilla Falun såg ut för en månad sen.

Det lilla hjärtat pickade på så fint idag. Bilden var ganska grynig och oklar. Det var svårt att se embryot som annat en än liten bananformad klump som låg på tvären i hinnsäcken. På grund av den dåliga bilden hade Dr O också svårt att sätta exakta mätpunkter. Vi hamnade på 6+4 istället för 7+0, men han sa att det var helt normalt eftersom en millimeter kan ge skillnad på flera dagar. Ändå grubblar jag förstås lite över det.

Det var väldigt nervöst idag också. När jag låg i gynstolen och undersökningen påbörjades bestämde jag mig för att titta på skärmen. Det enda jag såg var en tom blåsa, något jag trodde var en hinnsäck. Jag trodde att jag skulle svimma, allt jag kunde tänka var ”jag klarar inte detta en gång till”. Jag tror att jag sa högt att det såg tomt ut, det var tyst en stund innan både Dr O och maken sa samtidigt att de såg pulsen. Jag började gråta i samma sekund. ”Ser du?” sa de, och pekade på skärmen. Jag såg ingenting med mina tårfyllda ögon. Men sen såg jag till sist, den fina och snabba pulsen, helt rytmisk och väldigt tydlig. Det jag först hade sett var en äggblåsa, sa Dr O. Min högra äggstock är 10 cm i diameter och syntes tydligen direkt när han började undersökningen. Han själv hade också hunnit bli orolig sa han Innan han insett att det inte var hinnsäcken.

Lättnaden idag är stor och överväldigande. Idag är vi förbi tidpunkten för alla våra missfall och MA:et. Nu vill jag kunna koppla av och glädjas. Jag ska verkligen göra mitt bästa så får vi se hur det går. Orkar inte summera mina tankar mer ikväll. Jag är oändligt trött.

Kramar till er alla, och tack för alla fina kommentarer<3

8 Responses to “Glädje och lättnad, ett hjärta som pickar”

 1. nabbarochklor skriver:

  Åh så härligt Lina!! Helt fantastiskt! Jag vet precis hur lättad du känner dig

 2. nabbarochklor skriver:

  Tack, A!! Jag har också googlat lite och hittade en tabell som visade att fostret brukar vara 7 mm på dag 6+6 och 8 mm på dag 7+0. Vårt var 7,1 mm på dag 7+0 så det känns ju bra! Man kan googla ihjäl sig

 3. nabbarochklor skriver:

  Sofia, tanken är att vi ska vänta tills KUB, men om jag blir för orolig så får vi ett ultraljud till. Jag tar en vecka i taget och känner efter. Försöker att inte tänka så långt fram. Kram!

 4. nabbarochklor skriver:

  Tack för dina tummar, Carolina⭐️

 5. Lina skriver:

  Allt såg bra ut för mina pyren idag! Båda två hade fina hjärtslag och var i rätt storlek. Åh så skönt! Vecka 8+1 för mig idag, men läkaren sa 7+6, vet inte hur de räknar och särskilt inte när de är två. Tänker att jag inte ska fästa mig så mycket vid exakt dag än. (Och jag vill inte flytta tillbaka datumen i apparna, haha!)

 6. A skriver:

  Åh så underbart, blir tårögd och glad för er skull!
  Tre dagar skulle jag säga är helt ok, efter allt mitt egna googlande efter fosterstorlekar upptäckte jag att olika läkare använder olika mått så tre dagar hade kanske varit 0-2 dagar hos någon annan :)

 7. Sofia skriver:

  Grattis till er! Vilket skönt besked. Blir det något mer ultraljud nu eller får ni vänta till Kub eller så?
  Stort grattis igen, nu ska det gå vägen :)

 8. carolina skriver:

  Jag håller mina tummar ☆

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu