22 JanFörsök googla det…

…du hittar inget! Amma på bara ett bröst? INGEN vet något! I verkligheten då, vet någon någonting? Nää…. Vi har rest till månen, vi kan bota otroligt komplicerade sjukdomar i avancerade, djupt liggande organ, vi kan skapa barn i lab… men läkare på kvinnokliniken i Lund kan inte svara på OM det är möjligt för en kvinna att amma med bara ett friskt bröst och samtidigt lägga ner och ”sina” det andra, sjuka bröstet, helt på mjölk. Inte läkarna på bröstenheten heller. Det var ett mysterium. En månad efter lille E föddes började kraven komma från sjukvården att jag skulle lägga ner amningen, trots att jag hade ett suveränt bröst kvar i gamet. För mig var amningen så viktig, jag ville absolut inte ge upp den. Det var svårt att trotsa läkarna och fortsätta kämpa. Men jag fixade det. Idag är lille E 14 månader gammal och jag slutade amma -igår!

Jag vill skrika ut till alla kvinnor i världen som är i samma sits som jag var -Det är inte hela världen om ett bröst checkar ut, det är DÄRFÖR vi har två! Det är inte för att brösten ska passa i bh:n. Lägg ner det sjuka bröstet och stimulera det friska, kroppen klarar det.

Och jag kommer berätta allt för er om min kamp, mot vården, för min unge och för min rätt till amningen.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu