04 FebSymtomanalys, ruvardag 5 stimulerad fet med blastocyst!

Nu är ruvningen betydligt mer påtaglig. Igår kväll började svag molvärk tillsammans med en varm känsla. Lite som när mensen är på gång. Då visste jag direkt att än så länge lever någon inne i min livmoder. Idag ömmar brösten, vilket jag inte kan minnas varit ett symtom såhär tidigt innan.

Jag ringde Nordic IVF idag. Jag kände mig osäker på vad jag kan förvänta mig i stimulerad cykel. Kan jag inbilla mig molvärken? I naturlig cykel ska ju äggstockarna reagera på graviditetshormonet och börja tillverka progesteron, men nu har jag ju inte haft ägglossning och progesteronet tillförs via Lutinus vaginaltabletter. Så det är alltså inte äggstockarna jag kan känna. Eva svarade att när man gör stimulerad FET så är det inte lika vanligt med molvärk som symtom, men det förekommer att man känner av ligamenten till livmodern och att man kan uppleva molvärk när livmodern ”reser sig” i tidig graviditet. Jag insåg under tiden vi pratade att jag känt av ligamenten till livmodern flera gånger när jag hostat. Det strålar och svider till.

Jag har funderat över om mina symtom är biverkningar av Lutinus och Progynon, men min slutsats är att dessa biverkningar i så fall inte hade kommit nu! Progynon har jag tagit i snart fyra veckor och Lutinus i snart två. Jag hade lite molvärk de första tre dygnen med Lutinus, men sen blev det lugnt. Och då vet jag att jag tänkte att om molvärken sätter igång efter återföringen igen så är det inte Lutinus som kan orsaka det. Ömheten i brösten då?

Jag sticker ut näsan nu, men jag vet att jag just nu är gravid. Jag behöver inga tjuvtester. Om jag börjar testa så vet jag att jag kommer att bli manisk och oroa mig över streckens styrka från dag till dag. Om något blir svagare kommer jag att få panikångest. Det är inte värt det. Dessutom handlar det för mig numer om att inte få missfall. Det spelar ingen roll om jag är gravid nu om jag förlorar det imorgon eller om en vecka. Vi får se om det håller i sig, och än så länge har jag inget behov av graviditetstester.

7 Responses to “Symtomanalys, ruvardag 5 stimulerad fet med blastocyst!”

  1. nabbarochklor skriver:

    Hej Julia! Hoppas att det löste sig! Jag missade tyvärr din kommentar eftersom jag inte är inne här så ofta <3

  2. julia skriver:

    hej. jag hoppas att det är ok att jag skriver här. har panik för jag kan inte få tag på någon tanke på att det är två röda dagar.

    jag har 3 st dag 5or i frysen.
    jag får inte utslag när jag kissar på ägglossningstest så jag ska börja äta progynon imorgon, som är mansdag 2.
    jag försöker förstå hur jag ska räkna ut när blastocysten ska tillbaka. enligt min app så kommer min ägglossning att vara den 1 maj, en måndag. men kommer det att rubbas nu med östrogentablatterna? vet du hur jag ska räkna?
    är desperat…
    tack
    julia

  3. Charlotte skriver:

    Hej! Hittade din blogg via Google. Jag och min man går på nordic ivf i Göteborg.
    Vi har precis gjort ett fet i ostimulerad cykel med femdagars. Är på Ruvardag 5 idag. Känner av molvärk, bränner i brösten och väldigt trött.
    Jag ska läsa mer i bloggen :)
    Kram

  4. nabbarochklor skriver:

    Vi räknade min dag 16 som ”Ägglossning” och satte in blastocyster på dag fem därefter, så det blir dag 21 för återföring. Jag tycker inte att dag 23 låter så sent. Kroppen borde väl inte ha koll på cykeln när man äter Progynon, eller? Man har ju spelat ut äggstockarna helt och det är väl de som håller takten i cykeln annars?
    Jag tycker att det verkar som att småblödningar annars är en biverkning av medicinen, vilket ju känns lite kontraproduktivt tyvärr. Vad skönt att du inte blött mer. Jag tror inte att rosaspottings är något att bry sig om. Då är det säkert från slemhinnan i slidan eller själva tappen. Men man blir ju alltid nervös!

  5. Malin skriver:

    Ja jag äter också progynon, 8 mg/dag , har inte haft några småblödningar idag så hoppas det bara var nåt tillfälligt :) kliniken sa bara att det är OTROLIGT ovanligt att det blir som det blev för mig och de har inga förklaringar. Jag tror dock att insättningen blev för sent i cykeln, på dag 23 och att kroppen inte kunde stoppa spottingen. Denna gång blev insättningen dag 19 så förhoppningsvis hinner kroppen reagera nu.
    Vilken dag i cykeln blev din insättning på?

  6. nabbarochklor skriver:

    Hej Malin!! Visst är det jobbigt!! Usch fy tusan. Jag önskar ingen detta. Äter du progynon också? Vad säger kliniken om dina blödningar? Jag har fått informationen att man INTE börjar blöda förrän efter man slutat med pillren. Och jag försöker att tänka att det är så det kommer att bli. Jag tycker också att spottings och småblödningar är skitjobbiga. Man kastas mellan förtvivlan och oro. Så länge det är rosa så tror jag inte alls att du behöver oroa dig. Jag hade rosa flytningar med progynon redan innan återföringen, men jag har inte haft några efter.

  7. Malin skriver:

    Åh vi är nästan i samma läge, jag är på rd 2. Mitt tredje FET, stimulerad med blastocyst. Tycker den här väntan är makalöst jobbig. Förra försöket började jag få spottings innan mens redan på rd 2 och på rd6 kom min mens som vanligt och allt var över. Och idag…en rosa flytning. Förra gången var de iof bruna men ändå.
    Jag vet att det säkert beror på sköra slemhinnor, kanske till och med en nidblödning? Eller är det redan över? Önskar Jag kunde ha lite av din inre visshet nu. Och det enda man kan göra är vänta och hoppas, hemskt.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu