21 FebEtt fjärde missfall. Jag orkar inte.

Kan inte ens säga att jag själv förstår. Det är för mycket. Det är omöjligt att bära, för tungt för att förstå.

Jag låg i sängen sidan om Lille E imorse och googlade några bebisnamn jag kommit att tänka på de senaste dagarna. Maken jobbade ett extrapass idag och jag laddade ner ett spel på I-paden som E älskade. Vi låg där och mös när vi hjälptes åt att bygga världar med flyplan och helikoptrar.

Sen gick vi upp och dagen började. Förmiddagen var härlig och Lille E kissade i pottan för första gången. Jag blev sådär glad som man hört att andra föräldrar blivit och tjöt så att E slutade kissa ett par sekunder i förvåning.

Strax därefter började jag känna molvärk och fick kämpa med oron igen. Vi satte oss i köket och tog fram vattenfärgerna. Vi gjorde handavtryck och målade hjärtan. Det kändes lite blött i trosorna och jag kunde inte stå emot att dubbelkolla. Rött. Inte rosa, inte brunt. Rött. Som ett blinkande varningsljus.

Chocken bara knockar en. Kallsvetten som kommer på ett par sekunder. Pulsen. Paniken. Försiktigt gick jag till toaletten ”Mamma ska bara kissa.” Jodå. Blod. Inom tio minuter så var det som att ha mens. igen.  Vi som nästan nått fram till vecka 7.

Resten av dagen har varit som en dimma av sorg och förnekelse. Det kan inte hända igen. Det är nog inte på riktigt. Det finns kanske en annan förklaring.

Men jag vet också att risken är stor att det är över igen. Och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vet inte om det är hjärtat eller själen som har gått sönder.

15 Responses to “Ett fjärde missfall. Jag orkar inte.”

  1. nabbarochklor skriver:

    Önskar att du också hade en blogg A, så att jag kunde läsa mer om dina tankar och erfarenhet!! Vet du varför barnet dog? Det måste vara den största sorgen man kan drabbas av. Jag beklagar oändligt mycket. Har allt skit hänt under syskonförsöken? Vad spännande att du ska börja med Fragmin, börjar du med det innan du är gravid eller är du det nu? Min klinik sa idag att de kan skriva ut det nästa gång vi försöker. Härligt med en E <3 Jag förstår precis hur det bär upp dig.
    Tack för listan!!

  2. A skriver:

    Bra, jag hoppas han kan hjälpa er!!
    Här finns en hel del läkare listade
    http://www.fertilitetsguiden.com/ovrigt/specialistkliniker.php
    finns ju några i Köpenhamn på listan.
    Men tror Leif blir en bra början för er!
    Själv ska jag börja med fragmin nu och är så nervös över om det kommer fungera eller ej. Blir spontan gravid men har ett dött barn och två tidiga mf bakom mig… Och tack och lov ett levande syskon som fyller 3 år snart. Också en liten E :)

  3. nabbarochklor skriver:

    Ett stort tack A! Nu har jag en bokad telefontid med Leif Mathiessen!! Hoppas att han kan vara vår räddning, eller åtminstone en del av den. Vi kände aldrig heller riktigt att det var ”otur”, men samtidigt så är man ju utlämnad till sin läkare och har inget annat val än att fortsätta kämpa. Måste se framåt nu. Har du fler tips förutom Aten?

  4. A skriver:

    Ja det finns ju Aten och andra läkare utomlands. Dyrt jag vet :( fattar inte att det ska va så svårt i vårt land Sverige där vi har det så jävla bra!
    Har du hört talas om Leif Mathiessen? Han ska finnas i Helsingborg och har hört mycket bra om honom. Har inte varit där själv. Tror han testar heparin på de med oförklarliga mf. Fast ni vet ju inte om det är oförklarligt än för er…
    Det är rent ut sagt för jävligt att ni inte har utretts. :( otur my ass… Ett ja, två kanske, tre nej…

  5. nabbarochklor skriver:

    Till A:
    Menar du utredning i Aten? Det är så otroligt dyrt bara, vi har inte råd. Hade vi haft pengar hade vi kanske testat. Nej, vi är inte utredda eftersom kliniken menar att våra missfall i vecka 5 inte räknas…:-( Nu känns det förstås väldigt bittert.

  6. nabbarochklor skriver:

    Tack alla för att ni delar min sorg<3 Det är skönt att ha ert stöd här. Kramar L

  7. Bortom längtan skriver:

    Men nej! Fy så ledsamt! :( Vet alltför väl hur det känns… Finns det nån möjlighet att komma in på ett vul nu istället så ni får veta säkert hur det står till? Stor kram!

  8. Helena skriver:

    Tänker på dig och skickar styrkekramar. Ingen ska behöva gå igenom det ni går igenom. Stor kram Helena

  9. Sandra skriver:

    Jag vet inte vad jag ska skriva för allt känns så futtigt i sammanhanget. Men jag är så oerhört ledsen för er skull! Jag har följt er resa och beundrar verkligen ditt mod och din styrka. Var rädd om dig.

    Kram

  10. A skriver:

    Hej, hittade din blogg nyligen. Så ledsen för vad ni går igenom! Min fråga är, eftersom detta ev blir ditt fjärde missfall. Har de inte gjort någon missfallsutredning?? Själv har jag immunologiska problem som orsakar missfall, ett relativt känt problem i mitt fall. Men man kan även ha såna problem även om de tester som tas i Sverige inte visar
    något. Det finns hjälp. Du får gärna maila mig om du vill! Styrkekram

  11. Anna skriver:

    Kan inte beskriva hur ledsen jag är för din/er skull. Jag har tänkt på dig massor och verkligen hoppas att nu går det vägen, tycker livet är grymt orättvist för er nu. Massor med styrkekramar och kärlek från mig.

  12. Cecilia skriver:

    Nej, nej, nej…. Det gör mig så ont att du – och ni, men i synnerhet du – drabbas av denna förtvivlan ännu en gång. Du skriver så starkt att det känns i mig.
    Jag önskar jag kunde förändra detta orättvisa. Stor kram

  13. Marie skriver:

    hej!
    Jag hade två blödningar med sonen och det gick bra.
    Tyvär så miste vi en nu i veckan :(
    Så behöver inte betyda nått.

  14. M skriver:

    Sörjer med er

  15. Sofia skriver:

    Nej nej nej! Jag vet inte vad jag ska säga. Sänder över lite styrkekramar och håller tummarna för att det bara är en ofarlig blödning. Eller mf på en tvilling.
    Kram

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu