20 MayRysardag 9 och 10, GRAVID och överstimulerad!

Jag och Dr O hade bestämt att jag skulle lämna blodprov för HCG igår morse, på ruvardag 9. Jag var så nervös att jag trodde jag skulle kräkas. Det var hemskt, men ändå ”bättre” än ett vanligt urintest på nåt sätt. Mindre ensamt. Mindre kallsvettigt.
Jag åkte till en vårdcentral jag aldrig varit på förut med en remiss i handen och lämnade snabbt och lätt ett rör blod innan jag gick till jobbet. Efteråt var det en lättnad. Då visste jag att svaret var ivägskickat och ödet avgjort. Men gårddagen var ju också BIM (Beräknad Ickemens) och min mens brukar ju vara extremt punktligt, även under IVFer som inte funkar, så resten av dagen var ändå otroligt tuff. Jag satt i möten både på för- och eftermiddagen och tappade om och om igen tråden toltalt. Jag kände mig så oengagerad och spänd. Tiden gick så långsamt. Dessutom hade jag så rysligt ont i hela magen så det var jobbigt att sitta ner. Jag fick knäppa upp byxorna i smyg. Jag föröskte nå Falun under dagen eftersom jag förstod att jag var överstimulerad.

Blodprovsvaret skulle komma idag från Dr O. Igårkväll, strax innan Lille Es nattning, satt vi alla tre i soffan och kollade på barnprogram. Jag tog upp telefonen och kollade inboxen. Ett nytt mejl hade kommit.
”God kväll. HCG-värdet var 213 vilket motsvarar 4-5 veckors graviditet. Verkar stämma med ET förra lördagen. Är dessutom = starkt plus på sticka. Ebba verkar sköta sig. Sov gott. ” (Ebba är Dr O:s eget namn på embryot)

Jag läste mejlet ett par gånger. Gick ur det och kollade inkorgen. Klickade upp det igen. Var det verkligen till mig, och från den riktiga Dr O? Menade han verkligen att ”HCG-värdet” var MITT värde? Jag kollade på maken som inte märkte något. Sen läste jag mejlet en gång till och insåg att jo, det handlade om mitt blodprov. Då började jag skratta. Inget naturligt och porlande skratt, som man skulle önska ala Hollywood-filmslut, nej nej! Jag skrattade som i panik och sjukt onaturligt ha-ha-ha-ha….ha-ha haaa. Maken såg ut som en fågelholk och undrade nog vad i ”Elias Räddningsbåten” som var så roligt. ”Ha ha ha, Dr O har mejlat… ha ha, helt sjukt. Vet du vad han skriver? Helt sjukt. ha ha ha.” Typ så. Sen satt vi helt chockade och lät E kolla på ett par extra avsnitt medan vi liksom inte förstod att vi på riktigt fått Beskedet. Ett par gånger var jag påväg att ta upp paddan och fortätta googla ”Överstimulerad ruvardag 9 gravid?”, vilket jag hållit på med alla lediga stunder under dagen, innan jag insåg igen att jag har svaret nu. Google ger nog inget bättre svar än Dr O.

Jag gick iväg och kissade på en sticka. Pulsen skenade i takt med tankar om att det nog ändå skett någon typ av förväxling eller missförstånd. Men strecket syntes efter några långa sekunder. Jag lade det ifrån mig när jag kände att nojorna över att det skulle bli ”svagt” höll på att äta upp mig och fortsatte med E:s nattning. När han var pyjamasklädd och redo för sängen ropade jag till maken. ”Det ligger på köksbordet. Är det svagt eller?” Fortfarande med 170 i puls. ”Näää, det tycker jag inte” svarade han.
Och det är ju starkt och fint.

Positivt ruvardag 9, blastocyst

Positivt ruvardag 9, blastocyst

Igårkväll blev jag rysligt trött och gick och la mig innan jag till fullo förstått.

Imorse vaknade jag av min puls. Jag hann tänka ”vad är det nu jag ska vakna till? Vilken katastrof är jag mitt i?” innan jag insåg att det var okej, till och med väldigt bra. Men min kropp tycktes vara helt inställd på fara. Gravid =farligt.

Idag har jag fått lämna blodprov för överstimuleringen, men värdena var normala och jag har faktiskt börja må bättre under kvällen. Nu är magen bara lite öm. Brösten kliar, livmoder molar och jag är så sugen på salt! Det som jag annars avskyr. Choklad- det bästa jag vet- äcklas jag av. Så det är som det ska. Ska jag vara ärlig så kände jag så redan igår. Jag unnade mig en glass med kollegerna på fikarasten, men den var så söt att jag fick kväljningar. Men då vågade jag inte tänka tanken fullt ut att det var ett tecken.

Jag har redan fått frågan av vänner ”Är du rädd nu eller klarar du av att vara glad?”
Jag är väldigt glad! Och trygg på ett märkligt sätt. Det känns annorlunda denna gången. Vi har gjort allt annorlunda och det känns bra. Det får mig att, än så länge, tro benhårt på att det kommer att gå vägen.
Men jag är rädd när jag går till toaletten, förstås. Jag tror att det kommer att hålla i sig länge. Det sitter så djupt i mig.
Och förstås så tänker jag på missfallen då och då. De flimrar förbi och jag accepterar dem, att de finns där. Men när tanken kommer om att få missfall nu så tänker jag att det som skett inte har något med framtiden att göra. Och egentligen finns varken igår eller imorgon, bara nu. Den enda gången missfall existerar nu är när jag tänker på det. Om jag inte tänker på det så finns det inte just nu heller.
Säkerligen kommer det att gå lite upp och ner. Men just nu är jag trygg och lugn.
Imorgon ska jag lämna ett nytt HCG-prov och på torsdag ska jag få mitt IL-dropp. Undrar hur de ska hitta fler kärl att sticka i… Tur att jag inte är nålrädd.
Appropå det, jädrar var Innohepen kan svida.

Kramar till er allihopa. Tack för era tummar, tankar och all omtanke!! Ni betyder mer än vad ni någonsin kan ana!
Lin

10 Responses to “Rysardag 9 och 10, GRAVID och överstimulerad!”

 1. nabbarochklor skriver:

  Tack Alla! Tack Sofia! Usch, det låter jobbigt. Har du skrivit in dig hos MVC? Annars leta upp en riktigt bra barnmorska och bröja där. De har ju läkare knutna till sig som har större föreståelse för att man inte alltid mår bra, mentalt eller fysiskt, när man är gravid. Jag skulle gett det en chans om jag vore du. Själv funderar jag på att gå ner till 80%, men jag ska känna efter lite till. Ja, man är lite skör. Jag tror inte att andra kan förstå det! Stor kram!

 2. Lina skriver:

  Ja! Grattis! Storken håller dealen. Men förstår att det är en nervös och lång väntan nu. Dagarna sniglar sig fram. Jag har börjat må illa också och får noll stöd från både läkare (vill inte skriva intyg pga att ”FK ändå inte godkänner det”. Ärligt talat skiter jag i pengarna, vill bara ha något att kunna ge arbetsgivaren så jag får lite avlastning) och chef (får inte komma in senare eller jobba hemifrån ibland trots att det
  Är fullt möjligt, med motiveringen att ”tänk om alla skulle börja göra så”. Vad fan, alla är inte äntligen gravida efter 1,5 års ivf-kamp och kanske lite skörare än normalt. Åh, jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen i det här. Har svårt att glädjas eftersom jag är orolig för missfall samtidigt som jag har svårt att ta mig genom dagarna pga illamående, trötthet och känslan av press från jobbet. Usch.

 3. Bortom längtan skriver:

  Åh så skönt! Stort, stort grattis! Låter som att ni har en bra plan för att följa upp allt och ge dig lite mer lugn. Hurra! :)

 4. Karin skriver:

  Åååååh, stort grattis, jag tror också fullt på lilla Falun! Kram

 5. Sara Olsson skriver:

  Stort grattis!!

 6. Flickmamma skriver:

  Stort grattis! Vad roligt att läsa! Håller tummarna att det går hela vägen nu, för nu är det verkligen er tur! Vi lyckades på 5:e syskonförsöket och jag är nu i vecka 15. Det trodde jag aldrig när vi kämpade förfullt. Hoppas du kan njuta av graviditeten snart!

 7. Helena skriver:

  Åh, tårarna rinner! Du är så klok i dina tankar och jag kan önska att jag kände dig i det verkliga livet! Stor kram Helena

 8. A skriver:

  Stort grattis! Ett delmål avklarat och nu långa veckor av väntan, jag förstår och åh jag vet den känslan. Men som sagt har ni gjort så mycket annorlunda denna gången och vi ska tro att nåt av det, eller allt tillsammans fungerar!! Nu är du lite referens till mina egna framtida försök så jag följer med spänning. Försök njuta av att du är gravid nu :) stor kram

 9. Sofia skriver:

  Grattis!
  Ett riktigt bra hcg värde och starkt plus. Bättre än så kan det ju inte vara.
  Stort lycka till nu
  Kram

 10. E skriver:

  Stort grattis och vilket fint utslag på stickan :) . Jag håller fortsatt alla tummar för er!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu