03 AugDag 16, FET, snart dags att ruva!

På onsdag eftermiddag får vi tillbaka en av våra blastocyster. Det är snart dags att ruva och vi lever just nu under tillfällig känslomässig vapenvila.

I hönhuset har vår fina Lotta lagt sig till rätta i veckan och ruvar på fyra av sina egna ägg. Förra gången hon ruvade gick det inte bra alls, det blev inga kycklingar. Äggen var befrukade och de flesta hade utvecklat ett embyo, men de kläcktes inte (man kan lysa med en LED-lampa och se igenom skalen). Troligtvis har inte Lotta den rätta knycken att vända sina ägg  och hålla dem jämnvarma. Så vad gör man? Jag tänker inte acceptera en barnlängtare till i detta hushåll! Så jag har hyrt en äggkläckningsmaskin och låter den ruva 15 ägg till henne. Nu står den i vårt matrum, på den gustavianska skänken och bevakas noga av mig och maken. Vi kollar tempen och kontrollerar med en manuell termoneter. IVF för höns. Vi välkomnar alla kycklingar vi kan få!

Dags att ruva!!

Dags att ruva!!

Nu har semestern i alla fall äntligen börjat. Den har börjat intensivt med ett par stora festligheter och ett besök på barnakuten då lille E blev stucken av en geting på halsen och i ansiktet, sammanlagt tre stick. Hemska timmar. Nu ska vi ha noggrann koll på hans andning i ett dygn till. Min lille unge. Jag önskar att jag kunde skydda honom från allt ont.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu